Μακαρονάδα με γαρίδες κοκκινιστή, πικάντικη….

απο Tasty-Day
Μακαρονάδα με γαρίδες κοκκινιστή, πικάντικη….

Από το υπό έκδοση…, Συνταγές τσι νόνας…

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και με καιρό μουντό και ντεφετάδο, σηκώθηκα αλλακαμάδος, όπως λέμε στην Κέρκυρα, – δηλαδή αποφασισμένος – , να μαγειρέψω. Εξ άλλου, πάντα την Καθαρά Δευτέρα εγώ προΐσταμαι στην κουζίνα…, όσοι κι αν καθίσουν στο τραπέζι. Είναι έθιμο πλέον…
Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μια απλή και πολύ νόστιμη μακαρονάδα με γαρίδες σε σάλτσα κόκκινη πικάντικη…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ.

Ακούστε, οι γαρίδες θα είναι πιο νόστιμες αν μαγειρευτούν με το κέλυφός τους. Εμείς απλά τους ψαλιδίζουμε τα μουστάκια για να μην αναμειχτούν να τα μακαρόνια και μας προκαλέσουν θέμα όπως θα τα τρώμε. Όλα, όσα λέγονται υπέρ των αποφλοιωμένων γαρίδων διευκολύνουν μόνον στην προετοιμασία και αφαιρούν γεύση. Η γαρίδα είναι νοστιμότερη όταν μαγειρεύεται με το κέλυφος…, και φυσικά μια ρουφηξιά κι ένα γλείψιμο του κέλυφους είναι το κάτι άλλο…, τουλάχιστον για όσους ξέρουν να τρώνε…

Βήμα 1. Πλένουμε τις γαρίδες και κόβουμε τα μουστάκια με ψαλίδι..

Βήμα 2. Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη μαζί με μπόλικες σκελίδες σκόρδο. Να θυμάστε δεν υπάρχει σάλτσα με ψαρικό που να μην κυριαρχεί το σκόρδο. Το μίγμα αυτό το σοτάρουμε σε πλατιά κατσαρόλα…. Αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά του, ρίχνουμε λαδάκι ελιάς και το καβουρδίζουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε πελτέ ντομάτας ή πουμαρώ αποφλοιωμένα ντοματάκια, τα πιπέρια μας και μια με δύο πιπεριές καούρικες, αν θέλουμε η μακαρονάδα μας να είναι πικάντικη…
Βράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να δέσει…

Βήμα 3. Αφού η σάλτσα μας δέσει ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες μας και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν προσθέτοντας λίγο – λίγο το αναγκαίο νεράκι…
Αν θέλουμε να προσδώσουμε στην μακαρονάδα μας περισσή γεύση, προσθέτουμε στρείδια, μύδια, κυδώνια και μουστάκια από μικρά καλαμαράκια… θα είναι μια πανδαισία γεύσεων…
Ιδανική φιγούρα, δε…, θα έκανε ένας κάβουρας που θα έχει βράσει στην σάλτσα μας και θα προστεθεί στην πιατέλα μας πάνω στην μακαρονάδα με τις γαρίδες και τα λοιπά ψαρικά που θα έχουμε προσθέσει… θα είναι όντως μια έκπληξη για όσους έχουν την τύχει να βρεθούν στην παρέα μας…

Βήμα 4. Όταν βράσουν οι γαρίδες και όλα όσα έχουμε προσθέσει στην σάλτσα μας…, είναι έτοιμη και η σάλτσα μας. Απλά, φροντίζουμε η σάλτσα να έχει μεν δέσει αλλά να έχει κάμποσο ζουμί γιατί μέσα σ αυτό θα ρίξουμε τα μακαρόνια που θα έχουμε ήδη βράσει σε μπόλικο αλατισμένο νερό και πάντα αλ ντέντε…, δηλαδή να κόβονται με το δόντι…
Στην συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα τα μακαρόνια, σπαγγέτι Νο 6 και τα ανακατεύουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ = Μπορεί με το ανακάτεμα να διαλυθούν οι γαρίδες που από το βράσιμο θα είναι πιο ευαίσθητες. Γι αυτό, αφήνουμε όλα τα άλλα στρείδια…, μύδια…, κυδώνια και βγάζουμε τις γαρίδες σε πιατέλα και αφού ανακατέψουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα…, προσθέτουμε από πάνω και τις γαρίδες….
Επάνω …, επάνω…, αν έχετε ένα κάβουρα θα είναι το κάτι άλλο.

Υ/Γ = ΠΡΟΣΟΧΗ

1. Ότι βάζετε στην σάλτσα σας, γαρίδες, στρείδια, μύδια κλπ…, να είναι πάντα με το κέλυφός τους…

2. Μην ρίξετε ποτέ τυρί σε μακαρονάδα με ψαρικά. Συγνώμη αλλά θα έχετε γαμήσει…, με το συμπάθιο που θάλεγε κι η νόνα…, την μακαρονάδα σας…

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΊ…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα