Χαλβάς με ταχίνι

απο Tasty-Day
Δυσκολία : 2
Χρόνος : 40' συν 3-4 ώρες αναμονής
Κόστος : 2€
Χαλβάς με ταχίνι
Εισαγωγή

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Τη συνταγή θα βρούμε: Στο Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 20, σελίδα 70.


Υλικά

200γρ χοντρό σιμιγδάλι
200γρ ταχίνι
800γρ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
200γρ ζάχαρη
250γρ σταφίδες ξανθές
Λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα
Σουσάμι για πασπάλισμα της φόρμας
Λίγη κανέλα για πασπάλισμα

DSC01763 1


Εκτέλεση

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ταχίνι και το σιμιγδάλι και τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (στο μισό της εστίας). Ανακατεύουμε συνεχώς για 30 λεπτά, ώστε να καβουρδιστεί σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό μαζί με τη ζάχαρη και μόλις ψηθεί καλά το σιμιγδάλι του προσθέτουμε το ζεστό χυμό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνοντας και τις σταφίδες, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να γίνει το μείγμα σαν σφιχτή κρέμα.

Λαδώνουμε μια φόρμα για χαλβά ή άλλη της αρεσκείας μας, πασπαλίζουμε τα τοιχώματα με σουσάμι και τη γεμίζουμε με χαλβά. Τον αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για 3-4 ώρες και τον ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Το σχόλιο της μαμάς:

Είναι πολύ ιδιαίτερος σε γεύση. Εγώ εκτός από σταφίδες έβαλα και κράνμπερις όχι όμως περισσότερα σε βάρος από αυτό που λέει η συνταγή. Πρόσθεσα και ξύσμα από τα βιολογικά πορτοκάλια που είχα και χυμό έβαλα λίγο λιγότερο αλλά φυσικά συμπλήρωσα όσο λέει η συνταγή με νερό. Την υπομονή να ανακατεύω μισή ώρα δεν την είχα, να πω την αλήθεια… γι αυτό ανέβασα λιγάκι τη θερμοκρασία για να τελειώνω….. Είναι ξεχωριστός!


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα