Ψωμάκια με άνηθο

απο Tasty-Day
pita_af9e99d0390aab1f75c30ebbd6d82c56

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας μπέκιν πάουντερ
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
400 γραμμ. κρύο βούτυρο από το ψυγείο σε κομματάκια
4 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
225 γραμμ. τυρί τσένταρ σε μικρούς κύβους
1 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο άνηθο
1 αυγό χτυπημένο με μια κουταλιά της σούπας γάλα

IMG 9687 1 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 . Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού.

Ανακατεύουμε καλά με μια ακόμα κουταλιά της σούπας αλεύρι, προσθέτουμε το τσένταρ και τον άνηθο και ζυμώνουμε καλά, για να πάει το τυρί και ο άνηθος παντού.

Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα κομμάτι αντικολλητικής μεμβράνης και απλώνουμε επάνω το ζυμάρι πιέζοντάς το με τα χέρια ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος.

Το κόβουμε σε τετράγωνα και κάθε τετράγωνο σε δύο τρίγωνα ή σε ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Το αλείφουμε με το αυγό που έχουμε χτυπήσει μαζί με το γάλα και ψήνουμε σε ταψί για 20-25’ .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα