Τα τρία μυστικά για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου

απο TastyDay
Τα τρία μυστικά για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου

Ο παστός μπακαλιάρος θέλει τον τρόπο του για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή απόλαυση όταν τον σερβίρετε φρεσκοτηγανισμένο και συνοδευμένο με μία λαχταριστή σκορδαλιά. Τα μυστικά για πετυχημένο ξαλμύρισμα, είναι τρία:

– To καλό ξέπλυμα. Αφήνουμε το νερό να τρέχει και ξεπλένουμε το μπακαλιάρο καλά. Τον τρίβουμε επίμονα με τα χέρια μας για να φύγει το αλάτι και στη συνέχεια τον κόβουμε σε κομμάτια.

– Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου, με την πέτσα προς τα πάνω. Είναι καλύτερα να μην καλύπτει το ένα κομμάτι το άλλο. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως όλα τα κομμάτια. Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

– Οι αλλαγές του νερού. Αλλάζουμε το νερό κάθε4 με 6 ώρες. Μία γενική οδηγία είναι να αλλάξουμε το νερό τρεις φορές σε μία μέρα και να τον αφήσουμε στο νερό για τουλάχιστον ένα ένα 24ωρο τουλάχιστον. Αν θέλουμε το ψάρι να μαλακώσει, στην τελευταία αλλαγή νερού βάζουμε χλιαρό νερό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα