Σπιτικά αποξηραμένα ντοματάκια

απο TastyDay
Σπιτικά αποξηραμένα ντοματάκια

Πώς αποξηραίνουμε ντομάτες στο φούρνο

shutterstock 590082608 1

Υλικά

1 κιλό μικρά ντοματάκια ( τα βιολογικά είναι ιδανικά γιατί είναι πιο γλυκά)
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
( προαιρετικά θυμάρι ή ρίγανη).

shutterstock 590089316

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100-120 βαθμούς στον αέρα. Αν ο φούρνος σας δεν έχει αέρα βάζουμε τον φούρνο μας στην ρύθμιση πάνω – κάτω.
Σε μια λαμαρίνα ή μεγάλο ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα. Κόβουμε τα ντοματάκια στα δύο και τα τοποθετούμε επάνω στην λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω .
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και βάζουμε ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε για περίπου 3 με 5 ώρες (αναλόγως το μέγεθος που έχουν τα ντοματάκια) , ή μέχρι οι ντομάτες να συρρικνωθούν. Αφήνουμε τα ντοματάκια να κρυώσουν και στην συνέχεια τα βάζουμε ένα βάζο με λάδι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει και δυο σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες.
Αν θέλουμε μέσα στο βάζο βάζουμε και λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα