Σπετζοφάϊ βολιώτικο, της Κατερίνας

απο TastyDay
Δυσκολία : 2
Χρόνος : 30'
Κόστος : 2€
Σπετζοφάϊ βολιώτικο, της Κατερίνας
Υλικά
Υλικά

½ κιλό φρέσκα λουκάνικα
1 κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
4 μεγάλες πράσινες μακρόστενες πιπεριές, χωρίς το κοτσάνι και τους σπόρους
2 μέτριες μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
¼ φλιτζ. έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
thumbnail 5

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και λίγο νερό. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα αρκετά. Αυτό το κάνουμε για να αποφύγουμε το σοτάρισμα και να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό.

Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο προηγουμένως έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε το λάδι, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για λίγο σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν λίγο τα λουκάνικα και να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα