Σπαγγέτι α λα ναπολιταίν….

απο TastyDay
Σπαγγέτι α λα ναπολιταίν….

Σε όλους μας θα έχει τύχει, κυρίως στην πόλη, να σας χτυπήσει το τηλέφωνο και να ακούσετε μια φωνή : «Φέρνουμε σουβλάκια» ή «κοτόπουλο»…, «βάλε το κρασί κι ανεβαίνουμε»…!!! Όχι, δύσκολο να πούμε.! Κι αν τύχει και κάποιος σαν εμένα θέλει να ξαφνιάσει ευχάριστα την παρέα και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα, ετοιμάζει κάτι…, στο κυριολεκτικά πόδι…

Απόψε, θα κάνουμε μια καθαρόαιμη ιταλική μακαρονάδα α λα ναπολιταίν… Γρήγορη και γευστικότατη…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Τρίβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι και τρεις με τέσσερεις σκελίδες σκόρδο στο τρίφτη του τυριού ή με το μίξερ….
Το μίγμα αυτό το σοτάρουμε μέχρις ότου πιεί τα υγρά του και στην συνέχεια του ρίχνουμε λάδι για να καβουρδιστεί…

Στο μεταξύ έχουμε τρίψει πάλι στον τρίφτη του τυριού ή στο μίξερ αποφλοιωμένα ώριμα ντοματίνια ή ώριμες κοινές ντομάτες… Το μίγμα αυτό, το ρίχνουμε μέσα στο τσιγαρισμένο κρεμμύδι με το σκόρδο…. Και το αφήνουμε να σιγοβράσει…, πάντα σε πολύ σιγανή φωτιά… ( Το μυστικό της σάλτσας είναι το σιγανό κι αργό βράσιμο με λίγο νερό, όπως έλεγε η νόνα και η padrona Tina a via Castelifidardo 56 a Roma)…!!!

Στην σάλτσα που σιγοβράζει ρίχνουμε και ανάλογη με την ποσότητα της ντομάτας ζάχαρη…, για να κόψει την όποια ξινίλα έχει διατηρήσει… ΄, και φυσικά την αλατίζουμε κι ανάλογα…!!! Προσθέτουμε βασιλικός, δάφνη, θυμάρι, ρίγανη, και σπόρους πιπεριού…, Αν θέλουμε βάζουμε και μια με δύο πιπεριές καούρικες για να της προσδώσουμε μια ελαφριά πιο πικάντικη γεύση…

Όταν η σάλτσα έχει βράσει, την σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί άσπρο… και την αφήνουμε σκεπασμένη να στύψει…!!!

Όταν στύψει, η σάλτσα μας είναι έτοιμη…,

Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με μπόλικο τυρί παρμιτζιάνο ή ελληνικό κεφαλοτύρι και λίγα φύλλα μαϊντανό για διακόσμηση του πιάτου μας…

Καλή μας όρεξη… και με λίγο κρασάκι και καλή παρέα…, την γκρίνια κάνει πέρα…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα