Seafood Pasta δια χειρός Χρήστου

απο Tasty-Day
Seafood Pasta δια χειρός Χρήστου

Άλλη μια συνταγή που παρουσίασα στην Food Expo 2018 για λογαριασμό της εταιρίας «3Π Σαλάτες» η οποία φτιάχνεται εύκολα, είναι ευέλικτη και διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο. Εκτός του γεγονότος πως τα σπάει σε νοστιμιά, μας λύνει τα χέρια αντικαθιστώντας το γεύμα ή το σνακ στη δουλειά, ή το συμπλήρωμα ως ορεκτικό ή δροσερή σαλάτα στο τραπέζι.

20180310 114428

Υλικά

1 πακέτο πέννες χρωματιστές

3 κ.σ ηλιέλαιο

300 γρ γαρίδες καθαρισμένες μεσαίες

1 πακέτο σουρίμι (απομίμηση καβουριού )

250 γρ. μανιτάρια φρέσκα

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ πάστα σκόρδο ή 2 σκελίδες ψιλοκομμένες

1/2 λάιμ

1/2 κούπα κοκτέιλ σος

2 καπάκια βότκα

1 σφηνάκι τσίπουρο

3 κ.σ μαγιονέζα

1 1/2 κ.σ French sauce (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό al dente τις πέννες. Σουρώνουμε και ρίχνουμε το ηλιέλαιο για να μην κολλήσουν.
  1. Σοτάρω τις γαρίδες με το σουριμι σε ελαιόλαδο για ένα λεπτό, αλατοπιπερωνω και σβήνω με τσίπουρο.
  1. Κόβω φέτες τα μανιτάρια και τα σοτάρω στο βούτυρο προσθέτοντας την πάστα σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.
  1. Σε μια μπαζίνα ανακατεύω πέννες, θαλασσινά και μανιτάρια.
  1. Αναμειγνύω την βότκα στην κοκτέιλ σος προσθέτω το λάιμ και στη συνέχεια την μαγιονέζα και την french σος.
  1. Ρίχνω το κοκτέιλ μιξ στην μπαζίνα με τις πέννες ανακατεύω και βάζω ψυγείο να δέσουν τα υλικά.

 

Tip: Μπορείτε να βάλετε και φρέσκο καλαμάρι ή μύδια. Αν δεν βρίσκετε κοκτέιλ σος ανακατέψτε ίσες ποσότητες κέτσαπ με μαγιονέζα και μία κουταλιά λευκό ξύδι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα