Προβατίνα στην γάστρα με πατάτες…., και με την σάλτσα της μακαρόνια…!!!

απο TastyDay
Προβατίνα στην γάστρα με πατάτες…., και με την σάλτσα της μακαρόνια…!!!

Από το υπό έκδοση…, «Συνταγές τσι νόνας…».!

Η συνταγή είναι Ελληνικότατη : Προβατίνα στην γάστρα με πατάτες και στην σάλτσα της μακαρόνια.!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΦΑΣΗ 1 – ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ: Την προβατίνα όπως την έχουμε πάρει από τον κρεοπώλη, την πλένουμε καλά με νερό και ξύδι. Το ξύδι της αφαιρεί την μυρωδιά της προβατίλας…

Αφού την έχουμε πλύνει καλά, την ποτίζουμε με μπόλικο λαδολέμονο και μουστάρδα…, την χαρακώνουμε ή την τρυπάμε με ένα μαχαιράκι και στις χαρακιές ή στις τρύπες βάζουμε σκελίδες σκόρδο και πιπέρι μαύρο και κόκκινο…, την πασπαλίζουμε επίσης με αλάτι και πιπέρι…

Όπως είναι αλειμμένη με το λαδολέμονο και την μουστάρδα και πασπαλισμένη με μπόλικο πιπέρι και φυτεμένες μέσα της τις σκελίδες σκόρδο… την τυλίγουμε πολύ καλά σε λαδόχαρτο και την βάζουμε στο ψυγείο…

Είναι καλό, αυτή η προεργασία να γίνεται από την προηγούμενη βραδιά για να απορροφήσει όλα τα αρώματα από τα μπαχαρικά, το λαδολέμονο και την μουστάρδα….

ΦΑΣΗ 2: Την άλλη ημέρα το πρωί, ξετυλίγουμε την προβατίνα μας από το λαδόχαρτο κι όπως είναι μαριναρισμένη την μισοβράζουμε σε σιγανή φωτιά και λίγο νερό σε κλειστή κατσαρόλα για να μην φεύγουν οι ατμοί της…., Αφού μισοβράσει και μείνει με ελάχιστο νερό, την βγάζουμε από την φωτιά…..

ΦΑΣΗ 3: Την μισοβρασμένη προβατίνα την βάζουμε στην γάστρα αφού προηγουμένως προσθέσουμε και τα ανάλογα πιπέρια, σκόρδα, λάδι και αλάτι….

Τέλος προσθέτουμε στην γάστρα κομμένες πατάτες και λίγες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες…

Επίσης, προσθέτουμε στην γάστρα και το ελάχιστο νερό με το οποίο μισόβρασε η προβατίνα μας και την βάζουμε στο φούρνο και την ψήνουμε σε 170 με 180 βαθμούς για μία με μιάμιση ώρα…, ανάλογα με πόσο σκληρή ήταν ή πόσο έβρασε στην προηγούμενη φάση της προετοιμασίας…

Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, έχουμε έτοιμα μακαρόνια στα οποία περιχύνουμε την άσπρη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί στην γάστρα… Τους προσθέτουμε τυρί κεφαλοτύρι ή παρμιτζιάνο ή γραβιέρα…, Στο πιάτο με τα μακαρόνια βάζουμε λίγες από τις πατατούλες και ένα κομματάκι προβατίνα…, και το προσφέρουμε στην οικογένειά μας ή τους φίλους μας…. Στην μέση του τραπεζιού είναι η μεγάλη πιατέλα με το υπόλοιπο κρέας και τις πατατούλες για όποιον θέλει συμπλήρωμα…

Την προσφέρουμε με πράσινη σαλάτα, μουστάρδα και άσπρο ξηρό κρασάκι…

Καλή σας όρεξη καλοί μου φίλοι…!!!

Υ/Γ: Και να ξέρετε ότι η προβατίνα είναι παρεξηγημένη από πολλούς. Είναι πολύ υγιεινή και νόστιμη. Εκτός από ψητή στην γάστρα, γίνεται και κοκκινιστή με μακαρόνια και ψητής τα κάρβουνα…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα