Πολύχρωμη πιπερόπιτα

απο TastyDay
Πολύχρωμη πιπερόπιτα

Πολύχρωμη πιπερόπιτα

Λατρεύω τις πίτες. Ένα κομμάτι πίτα, συνήθως σε χορταίνει και είναι ότι πρέπει επιστρέφοντας από τη θάλασα. Χορταίνεις χωρίς να σκας, ότι πρέπει δηλαδή, για τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια.Φτιάχνω διάφορες πίτες, η πιπερόπιτα όμως είναι η αγαπημένη μου. Η συγκεκριμένη πίτα φτιάχνεται συνήθως με σφολιάτα και πράσινες, κόκκινες πιπεριές φλωρίνης. Εγώ την φτιάχνω με φύλλο κρούστας και βάζω όλων των ειδών χρωματιστές πιπεριές.

20141208 120800 Πολύχρωμη πιπερόπιτα

Υλικά

10 πιπεριές κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί
2 ποτήρια περίπου λάδι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
350 γραμμάρια φέτα μαλακή
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας ρεγκάτο ή ότι άλλο κίτρινο τυρί υπάρχει στο ψυγείο
3 αυγά

20141208 125129 Πολύχρωμη πιπερόπιτα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι με ένα ποτήρι λάδι για να μαραθούν. Στο μεταξύ απλώνουμε σε ένα καλά αλειμμένο με λάδι ταψί τα μισά φύλλα του πακέτου, το καθένα επίσης αλειμμένο με λάδι. Συνήθως τα πακέτα έχουν γύρω στα δέκα – έντεκα φύλλα. Εγώ βάζω έξι κάτω και πέντε από πάνω για να καλύψω τη γέμιση. Ανάβουμε το φούρνο για να προθερμανθεί στους 180-200 C , ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα αυγά και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί και την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία είναι επίσης ένα-ένα αλειμμένα με λάδι. Κλείνουμε τις γωνίες, χαράζουμε την πίτα και την περιχύνουμε με μισό ποτήρι λάδι. Ψήνουμε στη μέση του φούρνου μέχρι να ψηθεί το φύλλο. Εγώ ψήνω πάντα τις πίτες σε διάφανο πιρέξ για να μπορώ να ελέγξω αν έχει ψηθεί ο πάτος. Αν δεν έχει ψηθεί ,ενώ το πάνω φύλλο έχει αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ακουμπώ για περίπου πέντε λεπτά το ταψί στον πάτο του φούρνου.

20141208 151053 Πολύχρωμη πιπερόπιτα

Όταν βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, χύνουμε όσο λάδι περισσεύει και την αφήνουμε να “σταθεί” για λίγη ώρα -γύρω στο μισάωρο- ώστε να κοπούν καλύτερα τα κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα