Πολύχρωμη μελιτζανοσαλάτα,της Ελένης Καλογεροπούλου

απο TastyDay
Δυσκολία : 2
Χρόνος : 30'
Κόστος : 2€
Πολύχρωμη μελιτζανοσαλάτα,της Ελένης Καλογεροπούλου
Υλικά

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες με το κοτσάνι τους
1 μέτρια ντομάτα
1 μέτριο κρεμμύδι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 /2 ματσάκι μαϊντανό
Το χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι


Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες .Τι ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή στο μάτι του γκαζιού για συνολικά 15-20 λεπτά. Τις ελέγχουμε κάθε τόσο και τις γυρνάμε απ όλες τις πλευρές.

Όταν μαλακώσουν τις αφήνουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι να ξεκουραστούν. Μόλις κρυώσουν τις πλένουμε με κρύο νερό και βγάζουμε την φλούδα τους. Τις βάζουμε και πάλι για 10 λεπτά στο σουρωτήρι.

Στην συνέχεια βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ και με μια ξύλινη κουτάλα τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι ,τις ντομάτες κομμένες κυβάκια και ξεσποριασμένες και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά αφήνουμε λίγο την μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο . Σερβίρουμε

Μια από τις ωραιότερες μελιτζανοσαλέτες απολύσαμε φέτος ο καλοκαίρι στην Ταβέρνα Σκάνδεια στην Παλαιόπολη των Κυθήρων. Εκεί η κυρία Ευφροσύνη που επιμελείται με ευλάβεια όλο το μενού κάνει θαύματα .

Κάτω από την σκιά των πλατανιών μπορεί λοιπόν κανείς να απολύσει νόστιμα μαγειρευτά, απολαυστικές ψαρόσουπες και φυσικά τον μοναδικό ξυνόχοτρο με μελιτζάνες που είναι σπεσιαλιτέ των Κυθήρων.

Η Σκάνδεια είναι μια οικογενειακή Ταβέρνα που οι άνθρωποι της είναι γεμάτη ζωή και διάθεση για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες. Γιατί τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς από ένα ωραίο φαγητό σε καλές τιμές . Για το τέλος υπάρχει πάντα η φατουράδα που είναι το ποτό των Κυθήρων. Με λίγο πάγο γίνεται ακόμα πιο απολαυστική και ευχάριστη.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα