Η σοκολατόπιτα της Καλλιοτζίνας

απο Tasty-Day
Η σοκολατόπιτα της Καλλιοτζίνας

Η Καλλιοτζίναείναι ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι που φτιάχνει τη νοστιμότερη σοκολατόπιτά του κόσμου, στον Κουτσουρά. Ένα χωριό λίγο έξω από την Ιεράπετρα. Αν μπεις στο μαγαζί, το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι τεράστια ταψιά μεσοκολατόπιτα. Δεν ξέρεις αν ο κόσμος πηγαίνει για το φαγητό ή το γλυκό. Ή και τα δύο! Από τη μια οι μυρωδιές από το καλαμαράκι και τις γαρίδες, από την άλλη του παστίτσιου της μελιτζανόπιτας και του κουνελιού στο φούρνο.

Όταν βλέπεις τη σοκολατόπιτα, το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι η βουτιά μέσα στο τεράστιο ταψί λαμαρίνα. Σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί τόση μεγάλη ποσότητας. Της ζήτησα να τη φωτογραφίσω όσο θα τη σερβίρει. Και να μου πει τη συνταγή. Μου τα πε και τα δυο. Απολαύστε τη!!!

IMG 0165 1 Η σοκολατόπιτα της Καλλιοτζίνας

Για το σιρόπι:

• 5 κουταλιές σούπας κακάο

• 3 κουταλιές σούπας κουβερτούρα τριμμένη

• 2 φλιτζάνια καστανής ζάχαρης

• ½ φλιτζάνι φυτικό βούτυρο και 1/3 ελαιόλαδο.

• 4 φλιτζάνια γάλα κατσικίσιο.

Για τη ζύμη:

• 1 baking powder

• 4 αυγά

• 2μιση φλιτζάνια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

• 3 βανίλιες

• 2 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα

Για την επικάλυψη:

• 1 σοκολάτα υγείας

• 1 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση:

• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσουν. Όταν δέσει το σιρόπι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά..

• Κρατάμε ένα ποτήρι σιρόπι στην άκρη, για να το ρίξουμε στο τέλος.

• Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και όταν η ζύμη μας, ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το σιρόπι που είχαμε κρατήσει στο ποτήρι.

• Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

• Μόλις βγει από το φούρνο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχει μείνει στοκατσαρολάκι.

• Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σοκολάτα επικάλυψης. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε το γάλα καιαλοίφουμε τη σοκολατόπιτα.

• Συνήθως, δεν περιμένουμε (αν και πρέπει) να «πιει» η σοκολατόπιτα το σιρόπι για να την καταναλώσουμε!

Το σιρόπι που έχουμε κρατήσει, το ρίχνουμε ξεχωριστά στα κομμάτια που σερβίρουμε για να τους δώσει extra απόλαυση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα