Muffins με μήλα και καραμέλες γάλακτος, της Μαρίας Πατσιά

απο TastyDay
Muffins με μήλα και καραμέλες γάλακτος, της Μαρίας Πατσιά

ΣΥΝΤΑΓΗ : Janine Ratcliffe

Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Olive, Τεύχος 19, σελίδα 68.

Θυμάμαι είχα κάποια στιγμή ετοιμάσει κάτι μπισκοτάκια με φουντούκια και καραμέλες γάλακτος ψιλοκομμένες… Τα είχαν δοκιμάσει αρκετοί και θυμάμαι παραμιλούσαν… Έπεσα πάνω σε αυτή τη συνταγή ξεφυλλίζοντας, όπως κάνω πάντα στον πρωινό μου καφέ , ένα παλιό τεύχος του περιοδικού Olive και μου φάνηκε καλή μιας και μου θύμισε εκείνα τα μπισκότα. Τη δοκίμασα τελικά γιατί πίστεψα πως θα είναι πολύ καλύτερα γιατί αντί για τα φουντούκια κυρίαρχο ρόλο μαζί με τις καραμέλες θα τον έχουν τα μήλα που λατρεύω!

Υλικά (για 12 muffins)

100γρ βούτυρο λιωμένο
2 αυγά χτυπημένα
100ml γάλα
100ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη με λίγο χυμό λεμονιού
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
3 μικρά μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
50γρ καρύδια χοντροσπασμένα
100γρ καραμέλες γάλακτος μαλακιές ψιλοκομμένες

Muffins με μήλα και καραμέλες γάλακτος, της Μαρίας Πατσιά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη το μπέικιν και τη σόδα.
Σε ένα άλλο μπολ το βούτυρο , τα αυγά, το γάλα και τη κρέμα γάλακτος.
Ενώνετε τα δύο αυτά μείγματα. Προσθέτετε στη συνέχεια τα μήλα, τα καρύδια και τις καραμέλες. Ανακατεύετε καλά τα υλικά.
Ετοιμάζετε 12 φόρμες για muffins με αντικολλητικές χάρτινες θήκες και προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Γεμίζετε τις φόρμες και ψήνετε περίπου μισή ώρα.

Το σχόλιο της μαμάς:

Φτιάξτε τα όπως ακριβώς λέει η συνταγή και αν θέλετε προσθέτετε λίγη κανέλα που έβαλα και εγώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα