Μπιζέδες

απο TastyDay
Μπιζέδες

Υλικά

6 ασπράδια αυγού
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μέσα χτυπάμε τα ασπράφια και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι το μείγμα να αφρατεψεί και να σφίξει. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από το φωτιά.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε μπιζέδες στο μέγεθος και σχήμα που επιθυμούμε. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160οC, για 30 λεπτά.

Συνταγή από το βιβλίο «Οι γεύσεις των Κυθήρων»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα