Μελιτζάνες με γιαούρτι

απο TastyDay
Χρόνος : -
Μελιτζάνες με γιαούρτι

Μαγειρεύω πολλά χρόνια αλλά για κάποιο λόγο που ακόμη δεν έχω καταφέρει να προσδιορίσω, αρνούμαι να μάθω και να θυμηθώ συνταγές. Οτιδήποτε περισσότερο από μια σαλάτα, ψητή μπριζόλα και μπιφτέκια, άντε και μακαρόνια με τόνο, απλώς δεν θυμάμαι να το φτιάξω! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μαγειρεύω πάντα με ανοιχτό όχι τον τσελεμεντέ αλλά τον υπολογιστή, διότι πώς να το κάνουμε, έχει γίνει ψηφιακό και το μαγείρεμα!

Τώρα στις διακοπές ο υπολογιστής θα αντικατασταθεί από το tablet και το κινητό αλλά το ζητούμενο είναι και πάλι το ίδιο: πρόσβαση στις αγαπημένες συνταγές του tasty-day.gr όπου και αν είμαι! Το 4G να είναι καλά και να έχω μπόλικα data, γιατί αλλιώς μας βλέπω να τη βγάζουμε με σουβλάκια. Προσωπικά φέτος πήρα f2g από τη WIND γιατί είδα την προσφορά που έχει βγάλει σε data φέτος το καλοκαίρι και μέχρι σήμερα δεν έχω βρει καλύτερη: με 10 Ευρώ πήρα 15GB για δύο μήνες. Ψάξτε το και ξενοιάστε, υπάρχει λύση και για μας τις ξεχασιάρες μαγείρισσες!

Bonus: Μελιτζάνες με γιαούρτι

Υλικά

4-5 στρογγυλέ μελιτζάνες
3 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι, Πιπέρι
ρίγανη
Για την σάλτσα ντομάτα
4-5 μεγάλες φρέσκιες ντομάτας η 500γρ ντοματάκια κονκασε
½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
Για την σάλτσα γιαουρτιού
500γρ γιαούρτι σακούλας με όλα τα λιπαρά
250γρ φέτα πικάντικη
½ κ.γ. καυτερή πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση
Κόβουμε την μελιτζάνες σε φέτες τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τους βάζουμε αλάτι για να ξεπικρίσουν . Όταν είναι η ώρα να τις τηγανίσουμε τις ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε την ρίγανη, τα σκόρδα (τα οποία τα έχουμε χτυπήσει και τα έχουμε ανοίξει με την παλάμη μας), το αλάτι και το πιπέρι. Τις τηγανίζουμε λίγες λίγες ανανεώνοντας κάθε τόσο το λάδι , το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
Ταμπονάρουμε τις μελιτζάνες με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι. Τις στρώνουμε σε μια πιατέλα. Από πάνω βάζουμε την σάλτσα που έχουμε φτιάξει σε ένα τηγάνι βάζοντας το λάδι τις ντομάτες ,αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα γιαούρτια ,την φέτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και την κόκκινη πάπρικα. Τα ανακατεύουμε και βάζουμε την σάλτσα γιαουρτιού πάνω από τις μελιτζάνες και την σάλτσα ντομάτας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα