Μαρμελάδα της στιγμής

απο Tasty-Day
Μαρμελάδα της στιγμής

Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην φτιάξεις τη δική σου μαρμελάδα: δεν απαιτεί κάποια πολύπλοκη διαδικασία ούτε και περίεργα υλικά,  γίνεται μέσα σε 5-10 λεπτά, ρυθμίζεις μόνος σου την γλυκύτητα της και τελικά ξέρεις ακριβώς τι έχει μέσα.

Η συγκεκριμένη μαρμελάδα έχει μόνο φρούτα (αυτά που είχα στο ψυγείο ), ζάχαρη και μέλι και μου πήρε 5 λεπτά  να πλύνω και να πολτοποιήσω τα φρούτα και 6 λεπτά να βράσει (έτσι κι αλλιώς οι μαρμελάδες θέλουν ελάχιστο βράσιμο για να διατηρήσουν τα αρώματα των φρούτων τους).

Και επειδή είναι τόσο εύκολο, προτιμώ να φτιάχνω μικρές ποσότητες ώστε να υπάρχει εναλλαγή και να ανακυκλώνω τα φρούτα που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο. Απαραιτήτως όμως βάζω ένα μήλο για να εκμεταλλευτώ την άφθονη πηκτίνη του.

Για 1 φλιτζάνι

1 μήλο

400 γρ διάφορα φρούτα (εγώ είχα στο ψυγείο βερίκοκα, φράουλες και ένα πορτοκάλι).

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές μέλι

1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Καθαρίζω το μήλο και σε ένα τούλι (μην πετάτε ποτέ τα τούλια από τις μπομπονιέρες) τυλίγω και δένω τις φλούδες και τα κουκούτσια του. Καθαρίζω και τα υπόλοιπα φρούτα και τα πολτοποιώ όλα μαζί. Χρειάζομαι ένα φλιτζάνι πολτό φρούτων. Τα αδειάζω σε μια κατσαρολίτσα, και ανακατεύω τη ζάχαρη και το μέλι. Ρίχνω μέσα και το τούλι με τα φλούδια και τα κουκούτσια του μήλου. Τα βάζω σε δυνατή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς τα αφήνω να βράσουν για 1 λεπτό. Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζοντας το ανακάτεμα, τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.

Τραβάω το κατσαρολάκι από τη φωτιά, πετάω το τούλι με τα φλούδια, προσθέτω το λεμόνι, και αυτό ήταν: η μαρμελάδα είναι έτοιμη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα