Λουκάνικα χωριάτικα μεθυσμένα…, με τα ζαρζαβατικά που ξέμειναν στο ψυγείο…!!!

απο TastyDay
Λουκάνικα χωριάτικα μεθυσμένα…, με τα ζαρζαβατικά που ξέμειναν στο ψυγείο…!!!

Από το υπό έκδοση…, «Συνταγές τσι νόνας…».!

Μέρα με καιρό πολύ κακό. Βροντές, αστραπές, κρύο και καταρρακτώδης βροχή κάνουν την όποια σκέψη για έξοδο σχεδόν απαγορευτική. Τι απομένει.; Παραμονή στο σπίτι με την οικογένεια, κάποιον συγγενή που μένει κοντά και μπορεί νάρθει μ ένα τηλεφώνημα για παρέα, με φίλους, γείτονες για κους κους και καλή παρέα…
Έλα όμως, που η εβδομάδα ήταν με πολύ απασχόληση και η έξοδος για προμήθειες σε λαϊκή ή σούπερ μάρκετ γίνεται μόνον Σάββατο.!
Ανοίγουμε το ψυγείο και βρίσκουμε ένα παρατημένο λουκάνικο και μαραμένα ζαρζαβατικά…
Μην άγχεστε.! Μ αυτά τα μαραμένα ζαρζαβατικά, – πιπεριές διάφορα χρώματα, καρότα κι ότι άλλο είναι για πέταμα – , εμείς θα κάνουμε μια πολύ νόστιμη, πικάντικη, γευστική, εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα κάνει κέφι στην παρέα…, και με ωραίο κόκκινο κρασάκι θα μας κάνει αξέχαστη την κρύα χειμωνιάτικη βραδιά μας…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βήμα 1ο : Σε ένα πλατύ τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το λουκάνικό μας, αφού φυσικά το κόψουμε σε λεπτές ρόδες… Αφού τσιγαριστεί καλά, το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο παραδίπλα…

Βήμα 2ο : Στο λάδι που είχαμε τσιγαρίσει το λουκάνικό μας, ρίχνουμε τις πιπεριές μας, (διάφορα χρώματα), κομμένες σε λεπτές λωρίδες και τα καρότα μας κομμένα σε λεπτές ρόδες ή λωρίδες, όπως κι ότι άλλο ζαρζαβατικό έχει μείνει στο ψυγείο μας κι έχει αρχίσει να μαραίνεται…, και φυσικά ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι…
Όλα αυτά τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά, πάντα στο λάδι που είχαμε σοτάρει το λουκάνικό μας, στο οποίο είχε χύσει και τα λίπη του το εν λόγω λουκάνικο.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα πιπέρια μας, (δεν βάζουμε πιπέρια στην περίπτωση που ανάμεσα στα ζαρζαβατικά υπάρχουν και καυτερές πιπεριές), αλατάκι ανάλογα με τα γούστα μας και τέλος προσθέτουμε και τις ντομάτες που επίσης είχαν παραωριμάσει στο ψυγείο μας, αφού τις περάσουμε από χοντρό τρίφτη τυριού ή από το μπλέντερ μας…

Βήμα 3ο : Όταν το μίγμα του 2ου βήματος έχει πιει όλα τα υγρά της ντομάτας που ρίξαμε, ξαναρίχνουμε μέσα τις σοταρισμένες ρόδες λουκάνικου και προσθέτουμε ένα ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί, ( ή και παραπάνω από ένα ποτήρι, ανάλογα πάντα με την ποσότητα του μίγματος), και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε σιγανή πάντα φωτιά…
Όταν στύψει, θα έχουμε ένα νόστιμο πιάτο που θα ξαφνιάσει την παρέα μας και με καλό κρασί θα μας συνοδέψει αυτήν την κρύα χειμωνιάτικη βραδιά…!!!

Προσοχή : Αντί για λουκάνικο, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί χοιρινό κρέας.! Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και αποξηραμένα δαμάσκηνα στην τελευταία φάση της βράσης…!!!
Όλα γίνονται φίλοι μου, αρκεί να είμαστε ήρεμοι, φιλικοί, ωραίοι και καλοπροαίρετοι…!!!
Καλή μας όρεξη και στην υγειά μας…!!!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα