Κοτόπουλο με κρεμμύδια, μαντάρια και μπέϊκον

απο TastyDay
Δυσκολία : 2
Χρόνος : 1 ώρα
Κόστος : 2€
Κοτόπουλο με κρεμμύδια, μαντάρια και μπέϊκον
Εισαγωγή

της Αλέκας Κυφιώτη

Φτιάχνω αυτό το κοτόπουλο συνήθως όταν έχω και κάτι άλλο να κάνω. Δεν χρειάζεται να κάθεσαι από πάνω, ρίχνεις όλα τα υλικά μέσα σ' ένα βαθύ τηγάνι, σκεπάζεις με καπάκι και τα αφήνεις να σιγοψηθούν, να μαλακώσουν και να μελώσουν. Στο μεταξύ αν είσαι τόσο τυχερή όσο είμαι εγώ και το σπίτι σου είναι κοντά στη θάλασσα, πετάγεσαι, ρίχνεις μια βουτιά και επιστρέφεις για να κόψεις σαλάτα και να ψήσεις κι ένα ρυζάκι για να το συνοδεύσεις.


Υλικά

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
25 φετες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 λίτρο μαυροδάφντη
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σωτάρουμε και από τις δύο μεριές.

01

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπέικον και τα μανιτάρια. Αφού πιούν τα υγρά που έχουν βγάλει ρίχνουμε τη μαυροδάφνη.

02

 

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για μία περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρεται θαυμάσια με ρύζι ή πουρέ.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα