Κέικ αλμυρό με έμενταλ και ελιές

απο TastyDay
Δυσκολία : 2
Χρόνος : 45'
Κόστος : 3€
Κέικ αλμυρό με έμενταλ και ελιές
Υλικά

3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πακέτο μαργαρίνη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
4 αυγά χτυπημένα
3 φλιτζάνια του τσαγιού έμενταλ τριμμένο
75 γραμμάρια τυρί ροκφόρ ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές μαύρες ή πράσινες
2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κόβουμε τη μαργαρίνη σε μικρά κομματάκια και την αναμειγνύουμε με το αλεύρι. Τρίβουμε το μείγμα με τα δυο μας χέρια, μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα τυριά, το ζαμπόν και τις ελιές. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το βάζουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα. Το ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 200 βαθμούς.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα