Καρμπονάρα με ολόκληρο αυγό

απο TastyDay
Δυσκολία : 2
Χρόνος : 20'
Κόστος : 2€
Καρμπονάρα με ολόκληρο αυγό
Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής μας
200 γραμμ. μπέικον ή ζαμπόν
1 κρεμμύδι (μεσαίου μεγέθους)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 σκόρδο (ψιλοκομμένο)
Αλάτι και πιπέρι
150 ml ή περισσότερο γάλα
3 φέτες τυρί
1 ολόκληρο αυγό


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον σε μικρούς κύβους. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο και στη συνέχεια το μπέικον και το κρεμμύδι.Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το τυρί μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μικρό τηγάνι, τηγανίζουμε το αυγό. Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα μακαρόνια και στην κορυφή του τοποθετούμε το τηγανισμένο αυγό. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα