Καλιτσούνια με σπανάκι

απο TastyDay
Καλιτσούνια με σπανάκι

Υλικά

Για τη γέμιση

½ κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 κούπα φέτα θρυμματισμένη
½ κούπα ξερή μυζήθρα ή ανθότυρο τριμμένο
3 αυγά
Πιπέρι

Για το φύλο

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σιγά – σιγά χλιαρό νερό ανακατεύοντας. Φτιάχνουμε τη ζύμη μας λίγο σφιχτή ώστε να μπορούμε να ανοίξουμε το φύλλο. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί.

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το ψιλοκόβουμε μαζί με τον άνηθο και τον ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά να αχνιστούν για λίγο. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Μόλις κρυώσει το σπανάκι ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά γέμιση και το κλείνουμε σε τρίγωνο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα καλιτσούνια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Συνταγή από το βιβλίο «Οι γεύσεις των Κυθήρων»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα