Χόντρος (πλιγούρι) με λαχανικά

απο TastyDay
Χόντρος (πλιγούρι) με λαχανικά

Ο χόντρος, είναι φαγητό της Κρήτης το οποίο μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορες παραλλαγές. Με χοχλιούς, σκέτος, ή με λαχανικά. Χόντρος στην Κρήτη, είναι το αλεσμένο σιτάρι. Το βρίσκουμε εύκολα στην αγορά και δε χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία. Με λαχανικά, είναι αφενός νόστιμος, αφετέρου, η γεύση του είναι πιο φινετσάτη.

24581152 10215015880979587 629329267 n Χόντρος (πλιγούρι) με λαχανικά

Υλικά.

2 κούπες χόντρο
1 ντομάτα χοντροκομμένη
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
2 κολοκύθια τριμμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Ι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Δύο φύλλα δάφνης
1 πατάτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο.

24824605 10215015875059439 1650995174 n Χόντρος (πλιγούρι) με λαχανικά

24550545 10215015875219443 228292849 n Χόντρος (πλιγούρι) με λαχανικά

24337510 10215015881299595 1674819488 n Χόντρος (πλιγούρι) με λαχανικά

Βάζουμε το χόντρο δύο ώρες περίπου στο νερό να μαλακώσει. Στη συνέχεια, βάζουμε σε μία κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό και όταν βράσει, ρίχνουμε το χόντρο αφού πρώτα τον έχουμε στραγγίσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν ο χόντρος πιεί το μισό νερό, ρίχνουμε τα λαχανικά μας και το αλατοπίπερο. Το κύμινο, το ρίχνουμε λίγο πριν ψηθεί το φαγητό μας. Μόλις αρχίσει να απορροφά το νερό του, ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κολλήσει στην κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε και αν θέλει περισσότερο βράσιμο, προσθέτουμε νερό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα