Αυγά βαμμένα με… μεταξωτές γραβάτες!

απο Tasty-Day
Αυγά βαμμένα με… μεταξωτές γραβάτες!

Αυγά βαμμένα με κανονικές βαφές. Αυγά βαμμένα με φλούδια κρεμμυδιού, με παντζάρια, με λάχανα και κουρκουμά. Οι ιδέες για τα πασχαλινά αυγά τελειωμό δεν έχουν. Προσθέτω λοιπόν σήμερα ακόμη μια ιδέα: αυγά βαμμένα με… μεταξωτές γραβάτες. Η κάποιο άλλο μεταξωτό ύφασμα!

Το μεταξωτό κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια και σαν πουγκί κλείνει μέσα του ένα αυγό το οποίο βράζει για αρκετά λεπτά. Όταν ξετυλίξετε το ύφασμα όλα τα σχέδια του θα έχουν αποτυπωθεί στο αυγό. Γι’ αυτό προτιμήστε γραβάτες με έντονα σχέδια και χρώματα –όσο πιο αχνά τα σχέδια του υφάσματος τόσο πιο αχνά και τα αυγά, όσο πιο σκούρα και έντονα τόσο πιο έντονα και τα αυγά!
Μην το παρακάνετε όμως με αυτά τα αυγά, δυο τρία για να στολίσουν την πιατέλα είναι αρκετά (δεδομένου ότι δεν θα πρέπει να φαγωθούν καθώς οι βαφές των υφασμάτων δεν είναι κατάλληλες για το φαγητό).

 

Θα χρειαστείτε:
Όσα αυγά θέλετε –φροντίστε μόνο να είναι λευκά (συνήθως τα βρίσκουμε στις λαϊκές αγορές) και καθαρά.
Μεταξωτές γραβάτες (ή άλλο λεπτό μεταξωτό ύφασμα) όσες χρειάζονται για τα αυγά σας.
Λευκό βαμβακερό ύφασμα, ένα παλιό μακό, μια παλιά μαξιλαροθήκη (εγώ αγόρασα στο ΙΚΕΑ, με 2 ευρώ, ένα μέτρο λεπτό βαμβακερό ύφασμα στο τμήμα με τις κουρτίνες).
Σπάγκο κουζίνας
Ξύδι

 

Ξηλώστε τις γραβάτες και κόψτε το μεταξωτό ύφασμα σε τετράγωνα. Τυλίξτε το ύφασμα σαν πουγκί γύρω από το ωμό αυγό και με τον σπάγκο στερεώστε το. Προσέξτε το αυγό να ακουμπάει από την καλή μεριά του υφάσματος και στρώστε όσο καλύτερα μπορείτε τις δίπλες για να μην υπάρχουν πολλές ανομοιομορφίες στην βαφή.
Κόψτε και το βαμβακερό ύφασμα σε τετράγωνα κομμάτια και τυλίξτε το ήδη ντυμένο αυγό σε σχήμα πουγκιού και πάλι. Το άσπρο ύφασμα παίζει το ρόλο της ασπίδας, να μην μπλέξουν τα χρώματα. Στερεώστε με σπάγκο.

Βάλτε τα αυγά σε κατσαρόλα που να τα χωράει σε μια στρώση και σκεπάστε με μπόλικο νερό. Προσθέστε 3 κουταλιές ξύδι και βάλτε να βράσουν. Από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός, θα χαμηλώσετε την θερμοκρασία ώστε να σιγοβράζουν και θα υπολογίσετε 20-25 λεπτά.

Βγάλτε τα από το νερό σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Ξετυλίξτε τα πανιά και θα έχετε τα πιο πρωτότυπα πασχαλινά αυγά.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα