Αλμυρά κράκερς με λάδι ελιάς και γλυκάνισο, της Αγλαΐας Κρεμέζη

απο TastyDay
Αλμυρά κράκερς με λάδι ελιάς και γλυκάνισο, της Αγλαΐας Κρεμέζη

Yλικά

3 φλιτζάνια ( ή 750 γραμμ. ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
3 κουταλιές της σούπας γλυκάνισο
2/3 του φλιτζανιού ( 160 ml ελαιόλαδο )
Ξύσμα από 1 ½ λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ούζο
½ – 1 φλιτζάνι ( 80 -125 γραμμ ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ( για το πασπάλισμα )

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Κατά τη διάρκεια που τα στερεά υλικά ανακατεύονται, προσθέτουμε από πάνω νερό ( περίπου ένα φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ή 250 ml) μέχρι να σχηματιστεί μία απαλή ζύμη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου πέντε λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να σχηματιστεί μία μπάλα.
Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε τη μπάλα. Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί. Μπορούμε, αν θέλουμε, να την αφήσουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Σε αυτή την περίπτωση όμως, θα την αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σησάμι και το γλυκάνισο, ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους για περίπου πέντε λεπτά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζύμη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τα καβουρδισμένα σησάμια και γλυκάνισο και το ούζο και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι αλεύρι ή λίγο παραπάνω, αν χρειάζεται, μέχρι να βγει μία απαλή, λαδωμένη ζύμη.
Κόβουμε το ζυμάρι στα δύο με μία σπάτουλα, και το καθένα από αυτά στα δύο. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε 16 μικρά κομμάτια ζύμης. Τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον μισή ώρα. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια της ζύμης και τα ανοίγουμε σε διάμετρο περίπου 10-12 εκατοστών. Τα απλώνουμε στη λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα