Κρέμα μανιταριών

απο TastyDay
Κρέμα μανιταριών

Κρέμα μανιταριών με μπισκότο παρμεζάνας

Μην σνομπάρετε τις σούπες, ειναι νόστιμες και θερμαντικές. Μπορούν σερβιριστούν σε φλυτζάνι του καφέ για να γίνουν η ιδανική εισαγωγή σε ενα  τραπέζι  ή να αποτελέσουν από μόνες τους ενα κύριο πιάτο, ιδίως σε περιόδους, που το στομάχι θα ζητά απεγνωσμένα κάτι που θα το ηρεμήσει!

Για 4 άτομα

1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 σκελίδεςσκόρδο
300 γρ φρέσκα μανιτάρια
600 ml ζωμό λαχανικών
100 ml γάλα
100 γρ γραβιέρα ή κασέρι
2-3 κλαράκια θυμάρι, τα φυλλαράκια τους.
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπερι

Για το μπισκότο παρμεζάνας :
100 γρ χοντροτριμμένη παρμεζάνα

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε για μερικά λεπτά το κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και το σκορδο και τα ρίχνετε και αυτά στην κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι. Τα μαγειρεύετε για λίγα λεπτές ανακατεύοντας, μεχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το ζωμό και το γάλα και αλατοπίπερο, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί η σούπα 15 λεπτά περίπου, να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μεταφέρετε τη σούπα σε μπλέντερ και την πολτοποιείτε. Την γυρίζετε στην κατσαρόλα, την αφήνετε να πάρει μια βράση και την τραβάτε από τη φωτιά. Προσθέτετε  τη γραβιέρα η το κασέρι τριμμένα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως με ενα Μπίσμπο το παρμεζάνας, που έχετε φτιάξει ως εξής:
Προθερμαινετε τον φουρνο στους 200°. Στρώνετε λαδόκολλα σε ενα ταψί και βάζετε 4 κουταλιές παρμεζάνας σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνετε για λίγα λεπτά, μεχρι να ροδίσουν τα μπισκότα της παρμεζάνας. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν για να τα ξεκολλήσετε απο τη λαδόκολλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα