Χρωματιστό μαρμπλ κέικ, της Μαρίας Πατσιά

απο TastyDay
Χρωματιστό μαρμπλ κέικ, της Μαρίας Πατσιά

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ
Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, Τεύχος 32, σελίδα 30.

Η σκέψη να δοκιμάσω αυτή τη συνταγή, της Πόπης Χρυσανθίδου που βρήκα στις Γλυκές Αλχημείες, ήταν για να γίνει μια δοκιμή πριν την ετοιμάσω για τα γενέθλια του γιού μου. Το υπέροχο και άκρως εντυπωσιακό αυτό γλυκό το απολαύσαμε εμείς και άλλοι … βέβαια ο γιος μου άλλα μου ζητάει τώρα για τα γενέθλιά του… Όπως και να έχει όσοι θέλετε μια εντυπωσιακή και ταυτόχρονο σούπερ σοκολατένια επιλογή για τα γενέθλια των παιδιών σας είναι ότι πρέπει!

Υλικά για το κέικ

250γρ βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
220γρ άχνη ζάχαρη
300γρ αλεύρι + λίγο για τη φόρμα
4 αυγά
30γρ κακάο
30γρ φρέσκο γάλα πλήρες
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας
Υλικά για τη διακόσμηση
300γρ κουβερτούρα με 50% – 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300γε κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
120γρ βούτυρο αγελάδος κομμένο σε κομμάτια

Διαδικασία για το κέικ

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και μετά από λίγο ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψει το μίγμα. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Χωρίζουμε το μίγμα στα δύο. Στο ένα προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και στο άλλο το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα σαρλότ και αδειάζουμε το μίγμα εναλλάξ. Αν δεν έχουμε σαρλότ σε ένα ταψί 22εκ στο οποίο βάζουμε περιφερειακά λαδόκολλα και την αφήνουμε να προεξέχει.
Ψήνουμε για περίπου 45 – 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε πριν το βγάλουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
Διακόσμηση
Σε ένα μπολ βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να έχουμε μια λεία και ομογενή σοκολατένια κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε στο ενδιάμεσο , αν θέλουμε τη βάζουμε και στο ψυγείο. Έπειτα τη χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα για να αφρατέψει καλά. Τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και καλύπτουμε όλο το κέικ διακοσμώντας το.

Το σχόλιο της μαμάς:

Εγώ είχα μια φόρμα για ένα μεγάλο cupcake που είχα αγοράσει κάποια στιγμή όποτε το έβαλα εκεί και φυσικά έγιναν δύο κομμάτια τα οποία τα ένωσα με την κρέμα στη μέση. Κράτησα και λίγη από τη ζύμη τη χρωματιστή όταν ψήθηκε και το διακόσμησα με αυτή. Αντί για αλεύρι έριξα κακάο για να καλύψω το σκεύος. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει καλά στο ψυγείο αλλά και το κέικ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα