Φάβα Σχοινούσας με κολοκυθάκια και φρέσκο βασιλικό

απο TastyDay
Φάβα Σχοινούσας με κολοκυθάκια και φρέσκο βασιλικό

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΣΙΑ

Όταν κάποια μεσημέρια έχω αργήσει στα ψώνια και φτάνει η ώρα να επιστρέψει ο γιος μου από το σχολείο χωρίς εγώ να έχω ετοιμάσει φαγητό, μία είναι πάντα η λύση: Φάβα! Συνήθως στο σπίτι έχω φάβα Σαντορίνης που προμηθεύομαι από μεγάλο σούπερ μάρκετ, αλλά αυτή τη φορά δεν είχα οπότε θυμήθηκα ένα σακουλάκι που είχαμε αγοράσει από τις διακοπές μας στην Άνδρο με φάβα Σχοινούσας ποικιλία κατσούνι. Σκέφτηκα αυτή τη φορά να προσθέσω και τα κολοκυθάκια και για το μάτι αλλά και για την υφή. Είχα αγοράσει και μια γλάστρα βασιλικό…


Υλικά

3 νεροπότηρα νερό
1 νεροπότηρο φάβα Σχοινούσας
½ κύβο μυρωδικών βιολογικό
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + έξτρα για σερβίρισμα
Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι (εγώ έχω κάνει μείγμα πιπεριών στο μύλο μου)
Χυμό από ½ λεμόνι
2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα στα σπιρτάκια (αφαιρώντας τα σπόρια)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό + έξτρα για σερβίρισμα

Διαδικασία
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό μαζί με τον κύβο, το λαδάκι το πιπέρι, το κρεμμύδι και το καρότο και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε αμέσως τη φάβα , ελάχιστο αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Που και που ανακατεύουμε και μετά από 20 λεπτά περίπου με αυτό που φτιάχνουμε πουρέ τις πατάτες πατάμε λίγο τη φάβα για να λιώσει. Συνεχίσουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά ακόμα ( αν λιώνει εύκολα αυτό δείχνει ότι έχει βράσει). Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια τα ρίχνουμε και αυτά μαζί με το βασιλικό και το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσουν αλλά 5 λεπτά το πολύ. Έτοιμη η φάβα μας. Σερβίρουμε με λίγο έξτρα βασιλικό, ελαιόλαδο και πιπέρι .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα