Το όραμα για ένα ελληνικό El Camino de Santiago!

απο TastyDay
Το όραμα για ένα ελληνικό El Camino de Santiago!

Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο γαστρονομικό όραμα το οποίο, αν υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του ΑΕΠ, μέσω της αύξησης τόσο του αριθμού των τουριστών όσο κυρίως της διάρκειας της τουριστικής περιόδου, ανέπτυξε  o Πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο News247.

Όπως  εκμυστηρεύτηκε, υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι οι πολίτες θα του δώσουν τη δυνατότητα μιας τρίτης θητείας στην Περιφέρεια, ο κ. Αγοραστός έχει βάλει ένα προσωπικό στοίχημα: Τη δημιουργία του ελληνικού El Camino de Santiago, της μεγαλύτερης περιπατητικής διαδρομής στον κόσμο, η οποία συγκεντρώνει καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος ( θρησκευτικού, περιπατητικού, γαστρονομικού κα ).

Όπως είπε ο κ. Αγοραστός, το ελληνικό El Camino θα μπορούσε να ξεκινάει από το Αγιο Ορος και να τελειώνει στα Μετέωρα. Σε επιλεγμένα σημεία της μεγάλης αυτής διαδρομής, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και μπορεί να ελκύσει εκατομμύρια τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, θα μπορούν να υπάρχουν γαστρονομικές «στάσεις», με έντονο τοπικό και εθνικό στοιχείο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Αγοραστού, η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου, το οποίο για να ολοκληρωθεί απαιτεί τη συνεργασία των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, στην παράλληλη αύξηση του αριθμού των τουριστών και ως εκ τούτου στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα