Τα τουρσί της Πόλης…

απο TastyDay
Τα τουρσί της Πόλης…

Όποια μέρα και αν περπατήσεις στην Πόλη, σε όποια αγορά κι αν σε βγάλει ο δρόμος σου, σίγουρα θα δεις πολύχρωμα παρατεταγμένα βάζα ή κουβάδες, γεμάτα με τουρσί.


«Άλμη, ξίδι και μπαχάρια από το Misir Carsi, είναι τα βασικά που χρειάζεστε για να κάνετε τα καλύτερα τουρσί και να τα συντηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα». Έτσι λένε οι μάστορες του τουρσί στην Πόλη. Και τουρσί πιστέψτε με, κάνουν με οτιδήποτε λαχανικό υπάρχει στον πλανήτη. Μέχρι και Turşucusu φτιάχνουν. Δηλαδή, νερό τουρσί. Ένα υγρό, αλμυρό ελαφρώς αλλά πεντανόστιμο.

 

Συνήθως, έχει χρώμα κόκκινο (νερό μέσα σε παντζάρια), για να σε προκαλεί να το αγοράσεις. Το καλοκαίρι δε, είναι ό,τι καλύτερο για να ξεδιψάσει κανείς.

 

Τα τουρσί στην Πόλη, είναι ένα έργο τέχνης. Παρατεταγμένα στρατιωτάκια, χρωματικά ταιριασμένα, είτε σε βάζα, είτε σε μεγάλα δοχεία, δημιουργούν ένα πίνακα ζωγραφικής στις βιτρίνες ή στις υπαίθριες αγορές. Θα βρεις τουρσί λάχανο, καρότο, μελιτζάνα, κουνουπίδι, ντομάτα, αγγούρι, παντζάρι, πιπεριές όλων των λογιών, ελιές, λεμόνια, μπάμιες, και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.

Όλα τους δε τα φαγητά, μαγειρευτά, ψητά, στη σχάρα, απαραιτήτως περιέχουν κάποιο τουρσί. Μέχρι και τουρσί σάντουιτς θα βρεις.

 

Αναζητώντας πληροφορίες δε για τη διατροφική αξία τους, διαβάζω έκπληκτος πως τα τουρσί προσφέρουν στον οργανισμό πολύτιμα προβιοτικά συστατικά – «καλά» βακτήρια δηλαδή – που εποικίζουν το έντερο και συμβάλουν στην υγεία και την καλύτερη λειτουργία όλου του οργανισμού του ανθρώπου. Βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, βοηθούν στη πέψη, στο φούσκωμα, δημιουργούν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό, βοηθούν ακόμα και στην απώλεια βάρους.

Συνταγές για την παρασκευή, μπορείτε να βρείτε διάφορες που αξίζει να τις δοκιμάσετε. Εμείς σας κάνουμε μια πρόταση όμορφης και δελεαστικής παρουσίασης!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα