Σοκολατόπιτα της Θοδώρας

απο TastyDay
Σοκολατόπιτα της Θοδώρας

ΣΥΝΤΑΓΗ : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τη συνταγή θα τη βρούμε: Στο Περιοδικό Οι συνταγές μου εμπιστευτικά : Κέικ σελίδα 25.

Ομολογώ ότι το όνομα μου φάνηκε περίεργο και ένιωσα ότι συμπάσχω με τη Θεοδώρα για σοκολάτα… Η εκτέλεση φάνηκε πανεύκολη και τελικά αποδείχτηκε μια υπέροχη ζουμερή σοκολατόπιτα με όχι άπειρα υλικά, οπότε τη δοκίμασα. Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο και να το σερβίρετε αν θέλετε με ένα υπέροχο παγωτό! Ακολουθήστε την εκτέλεση κατά γράμμα…


Yλικά

250 γρ κουβερτούρας σε κομμάτια
200 γρ βούτυρο
3 / 4 φλιτζάνια κοσκινισμένο κακάο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 φλ. ζάχαρη
7 αυγά χωρισμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Διαδικασία
Σε πολύ χαμηλή φωτιά, σε κατσαρόλα, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Αφού λιώσουν, ρίξτε το κακάο και ανακατέψτε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέστε το κονιάκ, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάτε τους δύο κρόκους αυγού με μισή ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν. Προσθέστε το ξύσμα. Ρίξτε το μίγμα της σοκολάτας στους κρόκους και συνεχίστε το χτύπημα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μίγμα και την διπλώναμε απαλά με μια σπάτουλα. Σε μια μεγάλη βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι τοποθετούμε τη λαδόκολλα στη βάση. Κρατάμε 2 φλ. τσαγιού από το μείγμα και αδειάζουμε το υπόλοιπο στη φόρμα. Ψήνουμε στους 180 ° C για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ξαναψήνουμε στους 200 ° C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με παγωτό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα