Σκαστά μακαρόνια από το εστιατόριο Estella

απο TastyDay
Σκαστά μακαρόνια από το εστιατόριο Estella

Υλικά

1 κιλό αλεύρι (μισό κιλό σκληρό και μισό κιλό μαλακό)

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

!/2 φλιτζάνι λάδι

Νερό χλιαρό όσο πάρει για την ζύμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Προσθέσουμε το νερό και προσέχουμε η ζύμη να είναι μαλακή. Την αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί.

Στην συνέχεια παίρνουμε κομμάτια από την ζύμη και τα πλάθουμε χοντρές μακρόστενες λωρίδες. Κόβουμε μικρούς κύβους . Πατάμε με τα δάκτυλα μας τα κυβάκια της ζύμης ώστε να γίνουν επίπεδα και με το μεγάλο δάκτυλο την τραβάμε προς τα έξω για να διπλώσει.

Φτιάχνουμε έτσι ολη την ζύμη. Εάν δεν θέλουμε να τα καταναλώσουμε όλα εκείνη την στιγμή ταhttp://www.estella.com.gr/wp-content/uploads/2016/01/line_trans.pngβάζουμε στην κατάψυξη.

Αλλιώς τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι για αρκετή ώρα. Δηλαδή για 30 -40 λεπτά. Μετά την μισή ώρα τα δοκιμάζεται για να δούμε εάν έχουν γίνει. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε από πάνω καυτό βούτυρο και τριμμένη μυζήθρα.

Τα σερβίρουμε με κοκκινιστό κρέας.προϊόντα που οδήγησε στην παραγωγή των δικών μας ντόπιων εκλεκτών προϊόντων. Από τους ελαιώνες μας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα