Πρωτότυπο τηγανόψωμο στο φούρνο, της Μαρίας Πατσιά

απο TastyDay
Πρωτότυπο τηγανόψωμο στο φούρνο, της Μαρίας Πατσιά

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Τη βρίσκουμε: Περιοδικό «Ζάχαρη & Αλεύρι», Τεύχος 18, σελίδα 24

Και μόνο ο τίτλος της συνταγής έφτανε για να τη δοκιμάσω. Στο σπίτι αγαπάμε οτιδήποτε έχει σχέση με τυράκι και ψωμάκι ή απλά φύλλο. Έλεγε και φούρνο, άρα το βάζεις μέσα στο φούρνο και ξενοιάζεις, οπότε το δοκιμάσαμε…

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
2 αυγά
300γρ τρίμμα φέτας + 100γρ για την επιφάνεια
½ κούπα κεφαλοτύρι, τριμμένο
Πιπέρι
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κούπα χλιαρό νερό

Διαδικασία

Κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλείφουμε με αυτές ένα μεγάλο ταψί (τουλάχιστον 30εκ).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα 300γρ φέτα και το κεφαλοτύρι. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Τον αδειάζουμε στο λαδωμένο ταψί. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα 100γρ φέτας. Ψήνουμε 1 ώρα περίπου.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε ζεστό, καλύτερα.

Το σχόλιο της μαμάς

Είναι όπως βλέπετε στην εκτέλεση πανεύκολη συνταγή και μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και το ψωμάκι στο τραπέζι ή να το ετοιμάσετε αντί για μία τυρόπιτα. Εγώ έβαλα και μαυροκούκι στο χυλό γιατί μου αρέσει πάρα πολύ με το τυρί μαζί. Βάλτε αρκετά μεγάλο ταψί γιατί εγώ έβαλα 26 εκ και άργησε να ψηθεί . Βάλτε τουλάχιστον 32εκ αν έχετε. Είναι πανεύκολό και υπέροχο. Ετοιμάστε και μία σαλάτα και είναι ολοκληρωμένο γεύμα , όπως λέει και η Άννα…

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα