Πολύ εύκολο και υπεροχο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, της Φρόσως Καβαλάρη

απο TastyDay
Πολύ εύκολο και υπεροχο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, της Φρόσως Καβαλάρη

Υλικά

250 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο
• 125 γρ. βούτυρο μαλακό
• 50 γρ. ζάχαρη άχνη
• 150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 κ.σ. κονιάκ
• ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα
• Λίγο κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή  φόρμα. Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της). Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη. Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, να κρεμόσουν.

Λίγη-λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα. Τέλος ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα. Αδειάζουμε το γλυκό στη φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα παγώνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.

Το αφήνουμε για 20΄ σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κομμάτια – φέτες. Πασπαλίζουμε με κακάο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα