Μπισκοτένια τάρτα lime, της Μαρίας Πατσιά

απο TastyDay
Μπισκοτένια τάρτα lime, της Μαρίας Πατσιά

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΣΙΑ

Οτιδήποτε είναι λεμονένιο το αγαπώ… Όταν όμως είναι lime , το λατρεύω…

Το άρωμα του είναι κάμποσα επίπεδα επάνω από αυτό του λεμονιού, δε γίνεται να μη σου αρέσει… Οι τάρτες αυτές που δεν έχουν ζύμη αλλά μπισκότα είναι για εμάς τις μαμάδες λίγο πιο εύκολες πάντα. Αν την ετοιμάσετε για τον καφές σας μπορώ να σας υποσχεθώ ότι θα σας ενθουσιάσει… Σημειώστε τα υλικά…

Υλικά

Για τη βάση

250γρ μπισκότα digestive
50γρ φιστίκια Αιγίνης ψιλοτριμμένα
130γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδας λιωμένο
Το ξύσμα από 1 lime

Για τη γέμιση

80γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 κρόκους από αυγά βιολογικά
Χυμός από 1 λεμόνι φρεσκοστυμμένος
Χυμός από 1 lime
Το ξύσμα από 2 lime
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Διαδικασία

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μαζί με τα φιστίκια Αιγίνης, όλα μαζί ή σε δόσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ τα αδειάζουμε μέσα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα κουμπωτή 22εκ την οποία έχουμε στρώσει κάτω λαδόκολλα και στα πλάγια βουτυρώσει καλά. Απλώνουμε το μείγμα να καλύψει καλά όλη τη βάση αλλά και τα πλαϊνά. Ψήνουμε περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αέρα.

Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ μπολ καθαρό ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα να αφρίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τα ξύσματα και στη συνέχεια τους χυμούς και ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος προσθέτουμε και το ζαχαρούχο και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα πάντα με το σύρμα (δε χρειάζεται μίξερ).

Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και γεμίζουμε με το μίγμα που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε και πάλι για 15 έως 20 λεπτά περίπου.

Διακοσμούμε με φέτες lime λεπτά κομμένες και απολαμβάνουμε παρέα με το καφεδάκι μας!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα