Μπάρες ενέργειας με ταχίνι και … δαμάσκηνα, της Μαρίας Πατσιά

απο TastyDay
Μπάρες ενέργειας με ταχίνι και … δαμάσκηνα, της Μαρίας Πατσιά

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ
Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, Τεύχος 30, σελίδα 63.

Στη συνταγή της η Πόπη Χρυσανθίδου προτείνει τους χουρμάδες. Εγώ τους χουρμάδες δεν τους αγαπώ καθόλου, οπότε τους αντικατέστησα με τα δαμάσκηνα που λατρεύω. Είναι μια εύκολη συνταγή που βολεύει να την ετοιμάσεις για το γραφείο ή το σχολείο. Θα προκύψει, αν τη δοκιμάσετε, κάτι μεταξύ από κέικ και μπάρα.
Υλικά
3 αυγά
½ κούπα καστανή ζάχαρη κρυσταλλική
¾ κούπας ταχίνι
1 1/3 κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτ γλ. κανέλα σε σκόνη
1 κούπα αποξηραμένη ινδική καρύδα
1 ½ κούπα δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα ( η αυθεντική συνταγή λέει χουρμάδες)
Ελάχιστο ελαιόλαδο για το σκεύος


Διαδικασία
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την καστανή ζάχαρη για 4-5 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ταχίνι ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, τα 2/3 της κούπας από την ινδική καρύδα και τα δαμάσκηνα (ή τους χουρμάδες) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα λαδωμένο ταψάκι με διαστάσεις 20Χ20 εκ. , ισιώνουμε την επιφάνεια και σκορπίζουμε την υπόλοιπη καρύδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά το κόβουμε σε ορθογώνιες μπάρες .
Το σχόλιο της μαμάς:
Αν έχετε το περιοδικό θα δείτε ότι η συνταγή έχει χουρμάδες αντί για τα δαμάσκηνα που σας γράφω εγώ. Εμένα οι χουρμάδες δεν μου αρέσουν καθόλου οπότε αντικατέστησα το βάρος τους με δαμάσκηνα. Είναι περισσότερο σαν κέικ και λιγότερο σαν μπάρες. Έχουν ιδιαίτερη γεύση εξαιτίας της ινδικής καρύδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα