Μισοκοφτή από φραγκόσυκο για το Μύρωνα

απο TastyDay
Μισοκοφτή από φραγκόσυκο για το Μύρωνα

“Μισοκοφτή” λένε τη μουσταλευριά στη Σύμη και τη φτιάχνουν πολύ συχνά με φραγκόσυκα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που είναι η εποχή τους. Μου άρεσε πάρα πολύ όταν τη δοκίμασα από τα χεράκια της κυρίας Μαρίας της μαμάς της φίλης μου της Ελένης. Έτσι την έφτιαξα κι εγώ ανήμερα του Αγίου Μύρωνα για να τρατάρω τους φίλους μου κι αυτοί με τη σειρά τους να ευχηθούν “χρόνια πολλά” στον αγαπημένο μου Μύρωνα που γιορτάζει κι ας είναι μακριά στα Κύθηρα κι όχι στη Σύμη μου.

Μου αρέσει πολύ αυτό το έδεσμα γιατί δεν είναι πολύ γλυκό. Η κυρία Μαρία μου είπε ότι αν το θέλω περισσότερο γλυκό, μπορώ να προσθέσω και λίγη ζάχαρη.

Υλικά

20-25 φραγκόσυκα

1 φλιτζάνι κόρν φλάουρ ή νισεστέ ή ένα φάκελο κρέμα αραβοσίτου και το υπόλοιπο του φλιτζανιού κορν φλάουρ.

3-4 γαρύφαλλα

Πλένουμε καλά και με προσοχή τα φραγκόσυκα για να φύγουν τα πολλά αγκάθια. Κόβουμε το μπροστινό ομφαλό (αυτό που είναι σκληρό) του κάθε φραγκόσυκου. Τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Τα σκεπάζουμε με νερό,προσθέτουμε τα γαρύφαλλα και τα βράζουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε σε χοντρό σουρωτήρι. Στη συνέχεια περνάμε το χυμό και από ψιλό σουρωτήρι το οποίο έχουμε καλύψει με τούλι. Τα φραγκόσυκα πρέπει να μας δώσουν 7 φλιτζάνια χυμό.

Στον χυμό αυτό ανακατεύουμε το φλιτζάνι με το μείγμα κρέμας αραβοσίτου και κορν φλάουρ. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει δυο-τρεις βράσεις για να «δέσει». Το μεταφέρουμε σε πιάτα ή μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα