Μαρμελάδα καρότο με λευκή σοκολάτα και λουΐζα,της Μαρίας Πατσιά

απο TastyDay
Μαρμελάδα καρότο με λευκή σοκολάτα και λουΐζα,της Μαρίας Πατσιά

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΣΙΑ

Πήγα να πάρω το γιο μου το μεσημέρι από το σχολείο του και εκεί είδα το θάμνο της λουΐζας … Σκέφτηκα ένα άλειμμα σαν μαρμελάδα που να έχει τα θρεπτικά συστατικά αλλά και το υπέροχο χρώμα του καρότου. Η σοκολάτα μου αρέσει μέσα στη μαρμελάδα γιατί της δίνει μια ωραία υφή. Το καρότο να το περάσετε πρώτα από το μούλτι για να έχετε καλύτερη υφή από τη δικιά μου γιατί εγώ αρχικά το έκοψα σε μεγάλα κομμάτια και παιδεύτηκα στο βράσιμό της.. Θα δείτε ότι με τις αναλογίες που σας δίνω δεν θα είναι και τόσο γλυκιά, οπότε αν τη θέλετε πιο γλυκιά θα πρέπει να αυξήσετε λίγο τη ζάχαρη. Θα γίνουν δυο βαζάκια μικρά και θα περισσέψει και λίγο.

Υλικά
500γρ καρότα βιολογικά
350ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
350γρ ζάχαρη
2 κλαδάκια λουΐζας
100γρ λευκή σοκολάτα σε κομμάτια

Διαδικασία
Καθαρίζετε τα καρότα, τα κόβετε σε κομμάτια και τα περνάτε από το μούλτι για να κοπούν σε μικρά κομμάτια και να είναι πιο εύκολα στο βράσιμο. Ρίχνετε τα καρότα στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό και τα βράζετε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιείτε το μπλέντερ χειρός και μετά το 10λεπτο ξαναπερνάτε τα καρότα για να αλεστούν τελείως και να έχει η μαρμελάδα πιο ομοιογενή υφή. Προσθέτετε τη ζάχαρη και βράζετε σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί αφαιρείτε τον αφρό. Ξαναπερνάτε τη μαρμελάδα με το μπλέντερ χειρός. Ρίχνετε τα κλαδάκια της λουΐζας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ελάχιστο νεράκι. Βράζετε για άλλα 10 λεπτά περίπου τη μαρμελάδα. Θα δέσει σχετικά πιο γρήγορα απ΄ότι άλλες μαρμελάδες. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατεύετε γρήγορα για να μην καεί η σοκολάτα (ιδανικά περιμένετε 3 λεπτά πριν ρίξετε τη σοκολάτα γιατί η λευκή είναι πολύ ευαίσθητη στην υψηλή θερμοκρασία). Αφαιρείτε τη λουΐζα και γεμίζετε τα βαζάκια όσο η μαρμελάδα είναι ακόμα ζεστή. Τα κλείνετε και τα γυρίζετε ανάποδα. Τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσει εντελώς. Εγώ βάζω τα βαζάκια στη συνέχεια στο ψυγείο.

Θα τη χρησιμοποιήσω για τα τσιζκέϊκ που θα ετοιμάσω αλλά και σαν γέμιση ή και γαρνίρισμα για τα κέικ μου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα