Μανιτάρια φρικασέ

απο TastyDay
Μανιτάρια φρικασέ

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΣΙΑ

Τα μανιτάρια εγώ και ο άντρας μου τα λατρεύουμε… Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τελείως το κρέας αν έχουμε μανιτάρια. Ευτυχώς την αγάπη μας τη μεταφέραμε και στο γιο μας, αλλά δυστυχώς νομίζω τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν μάθει να τα αγαπάνε. Στη συνταγή χρησιμοποίησα τρία είδη από φρέσκα μανιτάρια αλλά και 2 – 3 κουταλιές της σούπας από το σακουλάκι με τα αποξηραμένα μανιτάρια δάσους που είχα στο ντουλάπι…. Κρατήστε και μια χούφτα από τα μανιτάρια να τα σοτάρετε χωριστά και να τα χρησιμοποιήσετε στο σερβίρισμα…

Υλικά (για 6 μερίδες περίπου)

1 μεγάλο πακέτο (500γρ) μανιτάρια porto bello
1 μεγάλο πακέτο (500γρ) μανιτάρια πλευρώτους
1 μεγάλο πακέτο (500γρ) μανιτάρια λευκά
2 – 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα μανιτάρια δάσους
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κύβο μυρωδικών βιολογικό
Άνηθο ( όσο σας αρέσει)
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (όχι όλο το πράσινο μέρος)
1 φρέσκο μαρούλι βιολογικό χοντροκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι βιολογικό
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κουταλάκι κόρν φλάουρ
3 μικρά αυγά βιολογικά

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε όλα μας τα μανιτάρια. Τα αποξηραμένα τα βάζουμε σε μια μεγάλη κούπα με νερό να μουλιάσουν και θα χρησιμοποιήσουμε και το νερό αυτό στη συνέχεια.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα μανιτάρια καλά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αμέσως μετά ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια να σοταρίσουν και αυτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τον κύβο μυρωδικών. Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο. Σοτάρουμε ένα λεπτό . Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε περίπου 5 ποτήρια μεγάλα γεμάτα νερό και μαζί τα αποξηραμένα με το νερό τους. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε στο 4 (με μέγιστο το 9) για να βράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα περίπου 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τους κρόκους με τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με το μίξερ, ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από τη σούπα και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ το μίγμα. Προσθέτουμε και το κουταλάκι με το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να αυξήσουμε σιγά σιγά τη θερμοκρασία των αυγών. Προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας, έχοντας την κατσαρόλα εκτός φωτιάς. Αν θέλουμε σοτάρουμε λίγα μανιτάρια για το σερβίρισμα.

Ελπίζω να σας αρέσει!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα