Λαχανόρυζο βουτυράτο και λεμονάτο με κιμά, της Μαρίας Πατσιά

απο TastyDay
Λαχανόρυζο βουτυράτο και λεμονάτο με κιμά, της Μαρίας Πατσιά

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΣΙΑ

Τους λαχανοντολμάδες τους λατρεύουμε και πιο πολύ απ όλους ο γιος μου. Οπότε καταλαβαίνεται τι σημαίνει για μια μανούλα να αγαπάει το παιδάκι της ένα φαγάκι… Πρέπει να το φτιάχνεις συχνά..Οι λαχανοντολμάδες δε φτιάχνονται όμως συχνά.. οπότε έπρεπε να βρεθεί μια λύση επειγόντως! Έγινε τελικά υπέροχο και ο γιος μου τους ονόμασε «ελεύθεροι λαχανοντολμάδες»! Τα υλικά για 4 μερίδες είναι :

Υλικά

Μισό μέτριο λάχανο
250γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελάδος
1 ½ χυμό λεμονιού
Ξύσμα από μισό λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζανάκι (του ελληνικού καφέ μικρό) ρύζι γλασέ ή νυχάκι
Νερό

Διαδικασία
Σε μια ρηχή και απλωτή αντικολλητική κατσαρόλα με καπάκι, σοτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο τον κιμά πρώτα μόνο του. Ρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπέρακι. Τον αφήνουμε να σοταριστεί καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε πιο χαμηλή φωτιά για να μην καεί. Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια το λάχανο. Το προσθέτουμε και το αφήνουμε 1 με 2 λεπτά να σοταριστεί και αυτό. Προσθέτουμε 1 ½ νεροπότηρο νερό, το ξύσμα και τον μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει βράση. Αμέσως ρίχνουμε το ρυζάκι μας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην ησυχία του σε χαμηλή φωτιά να βράση το ρύζι. Σε 20 περίπου λεπτά (θα ελέγξετε ) το ρύζι έχει βράσει, αν όχι ίσως προσθέσετε λίγο νεράκι για να βράσει ακόμα λίγη ώρα ( +5 λεπτά περίπου). Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και το βουτυράκι. Το φαγάκι έτοιμο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα