Κρέμα κουνουπίδι με άρωμα τρούφας

απο TastyDay
Κρέμα κουνουπίδι με άρωμα τρούφας

Η εποχή της σούπας ξεκίνησε. Αμέσως μετα τις γιορτές και τα ατελέιωτα τραπέζια δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από μια ζεστή σούπα. Ειναι χορταστικές και με λίγο τυρι και λίγα κρουτόν γίνονται εύκολα ενα πλήρες γεύμα. Αυτή την εξαιρετικά ντελικάτη σούπα-κρέμα κουνουπίδι μου αρέσει να την αρωματίζω με λιγο βούτυρο τρούφας ή με λάδι τρούφας που πλέον φτιάχνουν και Έλληνες παραγωγοί. Αν πάλι δεν έχετε, δεν χάθηκε ο κόσμος, μπορείτε να το παραλείψετε.

1/2 απο ενα μεγάλο κουνουπίδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
5-6 κλαράκια φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια.
Ελαιόλαδο
2 πράσα
1 μεγάλο κρεμύδι
1 1/2 -2 λίτρα ζωμό λαχανικών
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά βούτυρο τρούφας
Αλάτι και πιπερι

Βάζω τα μπουκετάκια του κουνουπίδι οτι μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου και το θυμάρι σε ενα ταψί, τα αλατίζω και τα ραντίζω με λίγο λάδι. Τα ανακατευω και τα ψήνω για 20 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°.
Καθαρίζω τα πράσα και το κρεμμύδι και τα χοντρό κόβω. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω δυο κουταλιές λάδι να κάψει και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτω 1 1/2 λίτρο ζωμό, σκεπάζω την κατσαρόλα και τα αφήνω να σιγοβράσουν, περίπου 20 λεπτά.
Οταν τα κουνουπίδι και το σκορδο ειναι έτοιμα, τα ρίχνω κι αυτά στην κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν όλα μαζι για άλλα 10 λεπτά ακόμη.
Μεταφέρω όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ σε δυο δόσεις, πολτοποιώ τη σούπα και την ξαναγυρνάω στην κατσαρόλα. Αν ειναι πολύ πηχτή την αραιώνω με λίγο ζωμό.
Την αφήνω να πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω την παρμεζάνα, ανακατεύοντας. Δοκιμάζω και διορθώνω το αλατοπίπερο. Πριν σερβίρω προσθέτω στη σούπα μια κουταλιά βούτυρο τρούφας και ανακατευω να λιώσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα