Δημητριακά σπιτικά

απο TastyDay
Δημητριακά σπιτικά

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κατερίνα Θεοδοσίου

Τη βρίσκουμε: Περιοδικό «Ζάχαρη & Αλεύρι», Τεύχος 20, σελίδα 16

Για πρωινό ή ακόμα και για απογευματινό στο σπίτι, μας αρέσει να απολαμβάνουμε ένα γιαουρτάκι με δημητριακά και μέλι αλλά και κανελίτσα. Είχα διαβάσει τόσες συνταγές με σπιτικά δημητριακά και ομολογώ ότι δεν είχα αποφασίσει να δοκιμάσω καμία. Η φιλενάδα της Άννας όμως με έπεισε να δοκιμάσω τη συνταγή της. Γίνονται υπέροχα και αρκετά σε ποσότητα, εγώ τα έβαλα σε μεγάλο ταψί και τα έψησα λίγο παραπάνω, από αυτό που λέει η συνταγή. Άρεσαν σε όλους πάρα πολύ!

Υλικά

500 γρ. νιφάδες βρόμης
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/3 κούπας γάλα
1/2 κούπα μέλι ρευστό
2 αυγά μικρά
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
2 κούπες κορν φλέικς ολικής άλεσης, με το χέρι θρυμματισμένο
1 τσιμπιά αλάτι
80 γρ. ινδοκάρυδο
150 γρ φουντούκια, χοντροσπασμένα
170 γρ. κουβερτούρα, κομμένη κομματάκια

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C.
Ρίξτε σε ένα μπολ τη βρόμη, το ελαιόλαδο, το γάλα, το μέλι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Ανακατέψτε και ρίξτε τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέστε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά. Μην αναμειγνύετε πάρα πολύ. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε το μίγμα . Ψήστε για 15 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 1 ώρα. Διατηρούνται σε ένα αεροστεγές βάζο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα