«Βουρτάλια» όπως φρουτάλια…, της Μαρίας Πατσιά

απο TastyDay
«Βουρτάλια» όπως φρουτάλια…, της Μαρίας Πατσιά

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΣΙΑ

Φρουτάλια δεν γινόταν να την ονομάσω γιατί είναι μια συγκεκριμένη συνταγή που έχει η Τήνος και η Άνδρος η οποία περιλαμβάνει και συγκεκριμένα υλικά… Γιατί όμως Βουρ- ?! Γιατί με ένα «βουρ» μέσα στην κουζίνα έχει έτοιμο το πιάτο σου … Ειδικά αν έχουν περισσέψει κεφτεδάκια τηγανιτά όπως είχα εγώ.. Συνήθως τους κεφτέδες που περισσεύουν την άλλη μέρα τους κάνω κοκκινιστούς αλλά επειδή σε αυτό το σπίτι κανένας δεν αγαπά πολύ τα κοκκινιστά, είπα να τους αποφύγω αυτή τη φορά. Αφήστε που έχει ήδη αρχίσει να μας λείπει η Τήνος… Θα σας δώσω τα υλικά όπως τα υπολόγισα εγώ για ένα άτομο οπότε εσείς τα πολλαπλασιάζετε ανάλογα για πόσα άτομα θέλετε να ετοιμάσετε τη «Βουρτάλια Λάρισας»!

Υλικά ( για ένα άτομο)
3 αυγά βιολογικά
2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
2 κεφτεδάκια κομμένα στα δύο (αυτά που σας περίσσεψαν χθες)
5-6 μικρά ντοματίνια βιολογικά
1 πολύ μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
1 μικρή πατάτα σε φέτες έτοιμη τηγανισμένη (αν σας έχει περισσέψει βολεύει)
5-6 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγους σπόρους γλυκάνισος οπωσδήποτε!

Διαδικασία
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τις πατάτες και το κολοκυθάκι σε φέτες. Αφήνουμε ένα λεπτό να ψηθούν λιγάκι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, ρίχνουμε το αλάτακι, το ππιπεράκι και το λίγο γλυκάνισο αν θέλουμε , εγώ σας το προτείνω. Τα ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες και προσθέτουμε εδώ και εκεί στο τηγάνι τα κομμάτια από τα κεφτεδάκια, τα φύλλα βασιλικού και τα ντοματίνια. Χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της εστίας για να ψηθούν ομοιόμορφα και σωστά χωρίς να καούν.
Με τη βοήθεια ενός πιάτου που είναι μεγαλύτερο από το τηγάνι αναποδογυρίζουμε την «βουρτάλια» και ξαναρίχνουμε μέσα στο τηγάνι για να ψηθεί και η άλλη πλευρά ομοιόμορφα. Με ένα κουτάλι ανασηκώνουμε λίγο στην άκρη να δούμε αν ψήθηκε και μόλις είναι έτοιμη σερβίρουμε στο πιάτο μας.
Με μια σαλατούλα είναι ένα υπέροχο και γρήγορο ( γίνεται δηλαδή με ένα «βουρ» στην κουζίνα μας) γεύμα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα