Βελουτέ αρακά με σοταρισμένα μανιτάρια, της Μαρίας Πατσιά

απο TastyDay
Βελουτέ αρακά με σοταρισμένα μανιτάρια, της Μαρίας Πατσιά

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΣΙΑ

Ο γιος μου δεν τον αγαπά τον αρακά σχεδόν καθόλου και τον τρώει πάντα γιατί δυστυχώς του έτυχε μια μαμά λιγάκι αυστηρή… Οπότε ψάχνω πάντα να σκεφτώ κάτι που θα είναι κρυμμένος ο αρακάς και έτσι θα τον φάει χωρίς γκρίνια μεγάλη… Έτσι και έγινε! Τα μανιτάρια νομίζω ότι απογειώνουν το πιάτο και τα προτιμώ από τα κρουτόν που δεν προσφέρουν και τίποτα το ιδιαίτερο διατροφικά.

Υλικά

1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κύβο μυρωδικών βιολογικό
Αλάτι και πιπέρι
1 σακουλάκι κατεψυγμένο αρακά βιολογικό (450γρ)

250 γραμμ. μανιτάρια λευκά

2 μέτριες πατάτες βιολογικές χοντροκομμένες
500 ml νερό περίπου
½ κούπας περίπου φρέσκο γάλα
2 σκελίδες σκόρδο

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και ρίχνουμε αμέσως τις πατάτες και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τον κύβο. Σοτάρουμε ένα λεπτό. Ρίχνουμε το νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει βράση. Αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγάκι μας στην ησυχία του, να βράσει για 20, το πολύ λεπτά. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε το φαγητό μας προσπαθώντας να λιώσουν όλα κομμάτια και να γίνει «βελούδο»! Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά μαζί με τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμα τα απομακρύνουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο και τα προσθέτουμε στο πιάτο μας όταν σερβίρουμε τη σούπα μας.

Αν η σούπα σας φαίνεται κάπως πηχτή προσθέτετε λίγο γάλα ή νερό μέχρι να έχετε την επιθυμητή για εσάς πυκνότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα