Βασιλόπιτα με φιστίκια Αιγίνης

απο TastyDay
Βασιλόπιτα με φιστίκια Αιγίνης

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Τη συνταγή θα βρούμε: Στο Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 31, σελίδα 34.

Ομολογώ πως η φωτογραφία για τη συγκεκριμένη βασιλόπιτα ήταν τόσο εντυπωσιακή που δεν μπόρεσα να αντισταθώ και τη δοκίμασα… Τελικά η γεύση της είναι το ίδιο όμορφη με τη φωτογραφία που είδα στο περιοδικό!

Υλικά

50γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το ταψί
160γρ ζάχαρη άχνη
200γρ φιστίκια Αιγίνης ( χωρίς κέλυφος) ανάλατα και φρέσκα
90γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμα για τη φόρμα
100γρ ασπράδια αυγών (από 3 μέτρια αυγά)
Ποικιλία φρουί γλασέ για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Αλέθουμε τα φιστίκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη ( δεν επιμένουμε πολύ για να μην βγάλουν το λάδι τους και γίνουν πολτός)
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι , την ζάχαρη άχνη και τα αλεσμένα φιστίκια. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ (ελαστική σπάτουλα).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψάκι 20εκ και αδειάζουμε το μείγμα εκεί ισιώνοντας την επιφάνεια. Ψήνουμε για 50 λεπτά. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την ξεφορμάρουμε.
Διακοσμούμε με ζαχαρωμένα φρούτα και κλαδάκια γκι για γιορτινή εμφάνιση.

Το σχόλιο της μαμάς

Υπέροχη βασιλόπιτα ! Τόσο νόστιμη! Το φιστίκι απογειώνει τη γεύση της αν σας αρέσει επιλέξτε και εσείς αυτή τη γιορτινή διακόσμηση… Σε ότι αφορά την εκτέλεση, εγώ χτύπησα τα ασπράδια σε μια ελαφριά μαρέγκα πρώτα για να τους δώσω λίγο όγκο.

Έψησα ακριβώς όσο λέει η συνταγή, ελπίζω να σας αρέσει και εσάς!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα