Σπαγγέτι με μαύρο πιπέρι, η πιο γρήγορη απόλαυση

Κλασσική ιταλική μακαρονάδα, η οποία κερδίζει τις εντυπώσεις με την απλότητα και τη γεμάτη γεύση της.
i
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 10'
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Υλικά

400 γραμμάρια σπαγγέτι
200 γραμμάρια pecorino τριμμένο
Μαύρο πιπέρι φρεσκό-χοντρο-αλεσμένο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 8 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το τριμμένο pecorino Romano και το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.

Όταν τα μακαρόνια είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε στο τυρί και το πιπέρι μία κουτάλα νερό και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι για να γίνει το μείγμα σαν κρέμα.

Μεταφέρουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε στο μπολ με την κρέμα τυριού – πιπεριού και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο ακόμα τριμμένο τυρί.

Σερβίρουμε αμέσως!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας