Μαροκινή Pastilla με αρνί

Στο Μαρόκο το φτιάχνουν με την συχνότητα που κάνουμε εμείς το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες. Δυστυχώς γι εμάς μόνο μια φορά το χρόνο έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε με το αρνί που -σχεδόν πάντα- μας περίσσεψε. Μην την χάσετε αυτή την γευστική εμπειρία...

Υλικά

700 γρ. αρνί ξεψαχνισμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο

1 κ.γ. κανέλλα σκόνη

1 πρέζα ζάχαρη

3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

100 γρ. φιλέ αμύγδαλου τοσταρισμενο

250 ml ζωμό λαχανικών

30 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο

10 κομμάτια φύλλα κρούστας

αλάτι - πιπέρι

ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και το ράντισμα των φύλλων

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το τζίντζερ και προσθέτουμε την κανέλλα και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τα αρνί και στην συνεχεία τον ζωμό χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσει και ρίχνουμε στο μείγμα τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις ώστε να μην ψηθούν. Στη συνεχεία προσθέτουμε και το αμύγδαλο.

Αλείφουμε σε ένα λαδωμένο ταψί ένα προς ένα 4 φύλλα με το βούτυρο και βάζουμε μέσα την μίση γέμιση. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία βάζοντας άλλα 4 βουτυρωμένα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.

Τελειώνουμε με τα δυο φύλλα που μας έχουν περισσέψει ως καπάκι και κλείνουμε προς τα μέσα τις γωνιές των φύλλων.

Βουτυρώνουμε το πάνω μέρος και το ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Με την βοήθεια μιας πιατέλας το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε άλλα 10 λεπτά σε λαμαρίνα ώστε να πάρει χρώμα και από τις υπόλοιπες μεριές.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας