Η καρμπονάρα όνειρο!!

Οι Ιταλοί την θέλουν με κρόκους αυγών…
Οι Έλληνες την προτιμούμε με κρέμα γάλακτος…
Το «όνειρο» είναι κάπου στη μέση!!

 Υλικά

1 πακέτο χοντρά μακαρόνια Νο. 5 ή 3
300 γρ. μπέικον κομμάτι σε κύβους
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
80 γρ. παρμεζάνα + 30γρ. για το σερβίρισμα
300 γρ. ντοματίνια βελανίδια
1 μεγάλο αυγό + 3 κρόκους
1 κρεμμύδι 
2 κ.σ. ηλιέλαιο 
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι - ρίγανη

Εκτέλεση

1. Βράζουμε al dente τα μακαρόνια. (1-2 λεπτα λιγότερο από ότι γράφει στην συσκευασία ) και κρατάμε 1 κούπα από το νερό τους.
2. Αλατοπιπερώνουμε κόβουμε στη μέση και ψήνουμε τα ντοματίνια στο γκριλ με λίγο ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα ζουμιά τους.
3. Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με το μπέικον.
4. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό από τα μακαρόνια και το τυρί.
5. Προσθέτουμε τις ντομάτες και στο τέλος τα μακαρόνια στο μείγμα μας.
6. Ομογενοποιούμε και σερβίρουμε με τριμμένο πιπέρι και τυρί !!

 Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα 80 γρ. παρμεζάνας με τριμμένο τσένταρ. Το πάει αλλού το πιάτο…

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας