Breakfast Burger

Όταν λέμε πως το πρωινό είναι το ήμισυ της καθημερινής διατροφής, το συγκεκριμένο προορίζεται για μέρες μαγικές κι ονειρεμένες!!

Προσοχή: τρώγεται με εκλεκτή παρέα

Υλικά

8 αυγά
2 κ.σ κρέμα γάλακτος
4 φετες τυρι γραβιερα ηπια (π.χ Κρητης)
2 κ.σ μαγιονεζα
8 φετες μπεϊκον
λουκανικακια κοκτειλ (Vien)
1 κλωναρακι δενδρολιβανο
4 ψωμακια στρογγυλα μπριος

 για την μπεαρνεζ

3 κροκοι
125 γρ. βουτυρο
1/2 κρεμμυδι ψίλοκ.
2 1/2 κ.σ ξυδι κοκ. κρασι
2 1/2 κ.σ ξυδι λευκο κρασι
1 κ.γ εστραγκον
αλατι λευκο πιπερι
1 κ.σ λεμονι
1/4 ματσακι μαιντανο

Για την σως

Βαζουμε σε κατσαρολακι το κρεμμυδι τα ξυδια και το εστραγκον μεχρι να εξατμιστει το υγρο.
Σε ενα γυαλινο μπολ ριχνουμε τους κροκους το λιωμενο βουτυρο το λεμονι και το πιπερι.
Προσθετουμε το κρεμμυδι και πολτοποιουμε με ενα ραβδομπλεντερ.
Αλατιζουμε η προσθετουμε εξτρα λεμονι αν χρειαζεται.
Τελος ριχνουμε τον ψιλοκομμενο μαϊντανο.
Tips: βαζουμε μια κουταλια σουπας τυρι κρεμα

σ.σ. διατηρειται στο ψυγειο τουλάχιστον για 3 μερες.

 Σε ενα τηγανι σωταρουμε το μπέικον και το αποσυρουμε.

Στο ιδιο τηγανι τηγανιζουμε τα λουκανικακια με το δεντρολιβανο.
Χτυπαμε τα αυγα με την κρεμα, αλατοπιπερωνουμε και τηγανιζουμε την ομελετα προσεχοντας να μην παρει χρωμα.
Αλειφουμε τα ψωμακια (πανω - κατω) με μαγιονεζα και τα βαζουμε στο τηγανι να παρουν χρωμα και να κανουν κρουστα.

Στηνουμε το πιατο βαζοντας στο κατω ψωμακι κατα σειρα: τυρι, ομελετα, μπεικον 3 λουκανικακια και μια κουταλια σως μπεαρνεζ.
Γαρνιρουμε με λιγο μαιντανο και σκεπαζουμε με το πανω ψωμακι. Γαρνιρουμε το πιατο με λουκανικακια και εξτρα σως.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την σως μπεαρνέζ με μια μαγιονέζα - μουστάρδα. Του πάει τρέλα..

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας