Ταξίδι στην Επιβλητική Μόσχα

Το Αυτοκρατορικό στέμμα της χώρας, η Μόσχα είναι σίγουρα η καρδιά της Ρωσίας. Στη Μόσχα που περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στη χώρα, το σοβιετικό παρελθόν συγκρούεται με το καπιταλιστικό μέλλον, σε μία υπερθετική πόλη 12 εκατομμυρίων.
Ο Καιρός το τετραήμερο 4 με 8 Μαΐου ήταν σύμμαχός μας και μας παρακινούσε για ατελείωτες βόλτες, τόσο πεζοί όπου συναντά κανείς τεράστια ποικιλία αρχιτεκτονικών στοιχείων, που δε σου απομένει τίποτε άλλο, παρά μόνο να τα χαζέψεις, όσο με το μετρό, που δικαιολογημένα έχει το τίτλο του ομορφότερου μετρό στον Κόσμο και το πιο καθαρό θα συμπληρώσουμε εμείς. Το μόνο μειονέκτημα ήταν η μη γνώση της Αγγλικής από όλους τους Μοσχοβίτες, όμως παρόλα αυτά η Φιλοξενία τους ήταν υποδειγματική - Αξίζει επαίνων.

01

Δυνατό πρωινό στη γνωστή γαλλική αλυσίδα Paul. Καθημερινή επιλογή το croissant με γέμιση κρέμας λεμονιού και όχι μόνο.
https://en.ginza.ru/msk/restaurant/paul

02

03

Λίγα βήματα πριν τον ποταμό Μόσχοβα [με προσανατολισμό προς την Κόκκινη Πλατεία] συναντά κανείς αυτό τον καταπληκτικό φούρνο με λιχουδιές που σε απογειώνουν γαστρονομικά. Μην μείνετε εξουσιασμένοι από τα χρώματα και θυμηθείτε να πάρετε χαρτάκι για σειρά προτεραιότητας.
https://karavaevi.ru/

04

05

Στον 30ο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Royal, που βρίσκεται στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο Ukraina, η θέα είναι εκθαμβωτική, καθώς βλέπεις από ψηλά όλη τη Μόσχα. Εκεί λοιπόν κάναμε μία στάση, γιατί δε σας κρύβω ότι το περπάτημα στη Μόσχα είναι ατελείωτο...Tip: Η Μόσχα φημίζεται και για το τσάι της, δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα.
https://en.ginza.ru/msk/restaurant/buono

06

07

Δίπλα σχεδόν από το πολυτελέστατο εμπορικό ΓУΜ επί της οδού Nikolskaya δεσπόζει ο βασιλιάς των Donuts [Krispy Kreme].
http://www.krispykremerussia.ru/ (4/5 Nikolskaya Street)

08

09

Στο τέλος της οδού Nikolskaya βρίσκεται ένα από τα καλύτερα Burger House της Μοσχοβίτικης Πρωτεύουσας. Πρώτα παραγγέλνεις και στη συνέχεια περιμένεις να εμφανιστεί ο αριθμός της παραγγελίας σου στη φωτεινή ένδειξη.
http://en.novikovgroup.ru/restaurants/farsh/

10

Το ФАРш (Farsh) έχει κοινή είσοδο με το РЫЪЫ НЕТ (ryby-net) όπου είναι ένας ναός κρεατοφαγίας. Οι τιμές είναι λίγο έως πολύ τσιμπημένες όμως αξίζει να το επισκεφθείτε.
http://en.novikovgroup.ru/restaurants/ryby-net/
(Nikolskaya St, 12, Moskva, Ρωσία, 109012)

11

12

13

Η Ρώσικη Κουζίνα έχει επηρεαστεί κατά πολύ και από τη Γεωργιανή. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αποτελεί το ВАᴜ ᴍᴈ, όπου πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το πεϊνιρλί με ολόκληρο τηγανητό αβγό που σερβίρει.
http://vaimecafe.com/
(Pyatnitskiy per., 8 строение 1, Moskva, Ρωσία, 115184)

14

15

Πλησίον της στάσης του Μετρό Novokuznetskaya ξεχωρίσαμε το ГРабΛи, όπου η εσωτερική του διακόσμηση ήταν εντυπωσιακή. Tip: Αξίζει να δοκιμάσετε τα πιάτα με μανιτάρια.
http://grabli.ru/en/
(ul. Pyatnitskaya, 27, стр. 3А, Moskva, Ρωσία, 115035)

16

17

18

Στη δυτική συμβολή του ποταμού Μόσχοβα και του καναλιού Vodootvodny στην κεντρική Μόσχα, όπου στο τέλος του δεσπόζει το μνημείο του Peter the Great (ένα μνημείο ύψους 98 μ., αφιερωμένο στη μνήμη του Ρωσικού ναυτικού), βρίσκονται πλήθος από Clubs της Ρωσικής Πρωτεύουσας. Εμείς επιλέξαμε το Icon και ομολογουμένως μείναμε κατενθουσιασμένοι.

http://iconclub.ru/
(Болотная наб., 9, стр. 1, Москва, г. Москва, Ρωσία, 119072)

19

20

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας