Ένα αλλιώτικο σπιτικό σιρόπι καραμέλας

i
Χρόνος: -
Ένα αλλιώτικο σπιτικό σιρόπι καραμέλας ShaheenPeerbhai@flickr

Το βρήκα στο αγαπημένο μου σάϊτ www.leavinghealthywithchocolate.com , το δοκίμασα και το αξιοποίησα για να να «δέσω» σπιτικές μπάρες δημητριακών. Είναι πεντανόστιμο και πολύ ελαφρύ, αφού αντί για κοινή ζάχαρη, περιέχει ζάχαρη καρύδας η οποία έχει μία δική της, χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση.

Για να φτιάξουμε τη σπιτική σάλτσα καραμέλας, θα χρειαστούμε:

2 κουταλιές της σούπας νερό
35 γραμμ. ( ¼ φλιτζανιού του τσαγιού ) ζάχαρη καρύδας
120 γραμμ. γάλα καρύδας ( κρέμα καρύδας για την ακρίβεια )
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη καρύδας σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε διαρκώς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη τη χρησιμοποιούμε ή τη μεταφέρουμε σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας